“Mijn hele leven was een strijd” van Sakine Cansiz in het Engels verschenen

Het eerste deel van de driedelige biografie van Sakine Cansiz is nu na Duits en Italiaans ook in het Engels gepubliceerd.

Het eerste deel van de drieledige biografie van PKK-medeoprichter Sakine Cansiz is door Pluto Press in het Engels gepubliceerd. Het boek is vertaald door de Amerikaanse auteur Janet Biehl. De publicatie van een Koerdisch-talige editie van alle drie de volumes staat ook gepland voor dit jaar.

Sakine Cansiz werd in januari 2013 vermoord door het Turkse inlichtingenagentschap MIT samen met Fidan Doğan en Leyla Şaylemez in Parijs. Haar biografie, geschreven in de jaren negentig op aanraden van Abdullah Öcalan, werd na haar dood voor het eerst gezien en werd door Uitgeverij  Mesopotamia in het origineel in de oorspronkelijke taal uitgebracht en later in de Duitse editie.