De Turkse staat onderhandelt met milities over Idlib en Afrin

In Izmir werd een bijeenkomst gehouden tussen vertegenwoordigers van de Turkse staat en jihadistische milities over de toekomst van de noordelijke Syrische regio’s Idlib en Afrin.

Volgens een rapport van het ANHA-persbureau vond in Izmir een bijeenkomst plaats tussen commandanten van het Turkse leger en vertegenwoordigers van de milities in Idlib, de Moslimbroederschap, Ahrar al-Sham, Faylaq al-Sham en de Ismaili-beweging geleid door milities commandant Abdullah al-Kurdi.

De vergadering omvatte ook de toekomst van Afrin en er is besloten om een ​​islamitisch overheidssysteem in de regio te installeren. Volgens de beschikbare informatie werd overeenstemming bereikt over de vorming van de “Afrin Stadsraad” en het voorzitterschap ervan door een moslim-Koerd. Leden van de Turkse Koerdische Nationale Raad (ENKS) en de milities van Abdullah Kurdi zullen naar verwachting lid worden van de gemeenteraad.

In de discussie over Idlib werd gezegd dat Jabhat al-Nusra kracht had gekregen in Idlib, daarom is een vermindering en ontbinding van hun strijdkrachten vereist. Verder werd besloten om alle milities in een “nationale strijdmacht” te verenigen.

De bijeenkomst in Izmir had als doel om duurzame kolonies van de Turkse staat in Syrië te vestigen en de hele regio te beheren in de zin van een islamitische orde.

De officiële Volksraad van Afrin die zelf gekozen is door de inwoners van Afrin en vervangen werd door de Turkse staat en haar bendes met een nieuwe zelfgekozen Raad, heeft net als de inwoners geen woonplaats meer en bevinden zich allen in en om vluchtelingenkampen waar de Volksraad nog steeds voor haar burgers tracht te zorgen.