Bezettingsregime confisqueert huizen in Afrin

Terwijl de burgers Afrin ontvlucht zijn nemen het Turkse leger en zijn milities de huizen in van de bevolking van Afrin en vestigen daar leden van milities, onder meer uit Oost-Ghouta.

Het Turkse leger en zijn milities confisqueren de huizen van de bevolking van Afrin en vestigen daar militieleden en hun families.

“Meer dan 50 bendeleden werden in Raco gevestigd”

Volgens een bron in de regio zijn meer dan 50 uit oost-Ghouta geëvacueerde milities in Rajo hervestigd met hun families.

“Geen nieuws van de ontvoerden”

Een andere bron van ANHA-nieuwsagentschap meldt dat veel mensen die door ENKS-leden worden beschuldigd van het ondersteunen van democratisch autonoom zelfbestuur zijn ontvoerd door milities of het Turkse leger en tot op de dag van vandaag zijn verdwenen.

Militaire controleposten gebouwd in het midden van de stad

Volgens informatie van ANHA hebben tanks van het Turkse leger posities ingenomen voor de Emir Xebari-school en op het Azadî-plein. De controleposten liggen in het midden van de stad. Voor de bouw van de door de wet gesteunde “Wetgevende Raad” werd door de bezetter een muur van drie meter hoog opgericht.

Zo’n 100.000 inwoners zijn Afrin ontvlucht door de aanvallen en mishandelingen van het Turkse leger en hun bendes. Een groot deel is terecht gekomen in het Berxwedan-vluchtelingenkamp in Shahba. De omstandigheden zijn mensonterend en het kamp kan niet in alle basisvoorzieningen voorzien. Twee baby’s zijn gestorven in het kamp en vele andere kinderen zijn ziek geworden in het kamp.

Nadat Het Turkse regime de inwoners van Afrin weggejaagd heeft, opende Turkije een school voor de nieuwe, door Turkije geplaatste inwoners. Een groot portret van Erdogan hangt samen met gigantische Turkse vlaggen aan het schoolgebouw. Voor de allerkleinsten die het nationalisme nog niet onder de knie hebben, zijn er ballonnen met de Turkse vlag. Een nieuwe geschiedenis wordt geschreven en Erdogan maakt zichzelf intussen de held van de nieuwe jeugd in Afrin.

Twee baby’s uit Afrin sterven in het Berxwedan-vluchtelingenkamp in Sheba