Actie tegen MIT-agenten door HPG-guerrillastrijders

HPG-guerrilla’s voerden een actie uit tegen de Turkse inlichtingendienst die was gestationeerd tussen de Meina- en Mulê-dorpen in de regio Mawa in Siirt. 3 medewerkers werden gedood tijdens de actie en grote hoeveelheden documenten werden in beslag genomen.

Het persagenstschap van HPG gaf een verklaring op hun website en kondigde aan dat de HPG-guerrilla’s een actie voerden tegen MIT-medewerkers in het gebied tussen het dorp Meina en Mulê in de regio Mawa in Siirt. HPG-guerrilla’s voerden ook acties uit tegen het binnenvallende Turkse leger in de districten Gever en Çukurca in Hakkari.

De verklaring luidt als volgt;

“Als onderdeel van de revolutionaire operatie Martelaar Delal Amed en Besta Martelaars hebben onze troepen op 23 maart om 13.30 uur een actie ondernomen tegen de inlichtingendiensten die zijn gestationeerd in het gebied tussen de dorpen Meina en Mulê in de regio Mawa in Siirt. Een voertuig met hooggeplaatste MIT-agenten is van dichtbij geraakt en het voertuig is van de weg geraakt als gevolg van de schade die het heeft opgelopen. Onze troepen trokken daarna weer naar het voertuig en openden het vuur, waarbij de 3 MIT agenten werden gedood en 3 AK-47 Kalashnikovs werden ingenomen, 5 tijdschriften en 150 kogels, 1 camera en identiteitsbewijzen en documenten van de individuen.

Na de actie voerde het binnenvallende Turkse leger drop-outs naar het gebied met Sikorsky-helikopters met intense technische ondersteuning. Op 24 maart braken er hevige botsingen uit tussen onze troepen en de vijand. Verschillende vijandige soldaten werden gedood in deze botsingen en de kameraden Canşêr en Şoreş werden gemarteld door hun eigen granaten te laten ontploffen om te voorkomen dat ze gevangen genomen werden nadat ze gewond waren geraakt. De operatie werd op 26 maart ingetrokken. Tijdens de operatie vielen invasiemachten het dorp Mulê binnen en onder druk zetten de bevolking.

Militairen gedood in Lêlîkan

Op 14 april om 16.50 voerden onze strijdkrachten actie tegen het binnendringende Turkse leger dat zich op de heuvel Lêlîkan bevindt binnen de grenzen van Zuid-Koerdistan. De posities en tenten van de vijand werden effectief geraakt in deze actie en 5 soldaten werden gedood voor zover kon worden vastgesteld.

Acties in Gever en Çukurca

Op 14 april om 10.40 voerden onze strijdkrachten actie tegen het binnenvallende Turkse leger dat op de Elişêr-heuvel in het district Gever (Yüksekova) van Hakkari was geplaatst. Het aantal slachtoffers in deze actie kon niet worden vastgesteld.

Op dezelfde dag voerden onze troepen om 12.30 uur een actie uit gericht op de binnenvallende troepen in de Deştanê-vallei in het district Çelê (Çukurca) in Hakkari. Het aantal slachtoffers in deze actie kon niet worden vastgesteld.

Op 30 maart voerden onze troepen een sabotage-actie uit tegen een binnenvallend gepantserd voertuig van het Turkse leger gestationeerd tussen de Wargenima-buitenpost in het district Gever en de Tempo-heuvel. 4 soldaten werden gedood in deze actie voor zover kon worden vastgesteld. ”

De guerrilla’s die martelaar werden na de actie tegen de MİT-leden zijn:

Guerrillanaam: Canşêr Raman
Naam en achternaam: Haydar Topkan
Geboorteplaats: Batman
Naam moeder en vader: Fahriye – Halil
Datum en plaats van het martelaarschap: 24 maart 2018 / Siirt

***

Guerrillanaam: Şoreş Xeyri
Naam en achternaam: Mahmut İbiş
Geboorteplaats: Kobanê
Naam moeder en vader: Feride – Muhammed
Datum en plaats van martelaarschap: 24 maart 2018 / Siirt