Turkije kondigt steun aan voor luchtaanvallen in Syrië

De Turkse staat die Afrin en verscheidene andere gebieden in Noord-Syrië binnenviel met de goedkeuring van Rusland, kondigde steun aan voor de Amerikaanse aanvallen op Syrië.

Een verklaring van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat Turkije de luchtaanvallen door de VS, Frankrijk en Engeland tegen Syrië in Damascus steunt.

In verklaringen gisteren en de dag ervoor, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan dat hij met Poetin en Trump had gesproken en dat de situatie kalm was. Erdoğan liet doorschemeren dat er geen aanval op Syrië zou zijn. Echter, Ankara kondigde ondersteuning aan voor de aanval kort na de luchtaanvallen.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken liet via een verklaring weten dat Turkije de luchtaanvallen door de VS, Frankrijk en Engeland tegen Syrië, in Damscus waar drie doelen werden aangevallen, steunt.