Covoorzitter Afrin: Turkije en bendes zetten “verraderlijk bestuur” op

Na de bezetting van de stad Afrin heeft de Turkse staat donderdag aangekondigd dat een “lokale overheid” is gevormd.

Na de militaire operatie op 20 januari tegen Afrin, uitgevoerd door de Turkse staat samen met zijn bondgenoten Al Qaida, DAESH en de al-Nusra-bendes , en na de bezetting van de stad, heeft de Turkse staat afgelopen donderdag aangekondigd dat een “lokale overheid “is gevormd.

De eerste reactie op dit orgaan welke is gecreëerd door het Turkse MIT kwam van de covoorzitter van het kanton Afrin, Osman Şêx Îsa, die dit een “verraderlijk bestuur” noemde.

“Er is geen verschil – zei Îsa – tussen de gewapende bendes en de politieke bendes”. Îsa refereerde aan de 20 leden tellende vergadering opgericht door de Turkse staat. Hij voegde eraan toe dat de mensen van Afrin nooit zouden stoppen met vechten tegen deze nep-structuren en de krachten achter hen.

Osman Şêx Îsa zei ook: “Afrin heeft al een legitiem en verkozen bestuurslichaam, gekozen door het volk. We verwerpen deze nieuwe raad omdat het is gemaakt door degenen die invasie-aanvallen op Afrin hebben uitgevoerd, degenen die bommen hebben laten vallen op de inwoners van Afrin, degenen die de moordpartijen op de bevolking van Afrin steunden. We zien ze niet als vertegenwoordigers van de bevolking van Afrin. Niemand zou hen enige autoriteit of geloofwaardigheid geven”.

Îsa ging verder: “Er is geen plaats voor deze bendes in Afrin, geen plaats voor militaire, politieke of diplomatieke bendes, er is geen plaats voor hen in Afrin”.

De covoorzitter van Afrin kanton vervolgde: “Degenen die het volkerenmoordbeleid tegen de Koerdische bevolking en degenen die het accepteerden steunden, kunnen de mensen nooit vertegenwoordigen: dit zijn de mensen van de Turkse inlichtingendienst, zij namen geld van de Turkse staat, zij verkochten hun mensen voor een paar dollar. We zullen met onze mensen blijven strijden om Afrin te bevrijden van zowel de bendes als hun meesters, binnen of buiten”.

Het officiële nieuwsagentschap van het Turkse regime kondigde vandaag aan dat een bezettingsraad bestaande uit 20 personen werd opgericht. Volgens het rapport zijn de leden van de raad “11 Koerden, 8 Arabieren en 1 Turkmeens” en staan ​​ze onder leiding van een bendelid genaamd Zuhheyir Haydar.

Züheyir Haydar, die met het Turkse bureau sprak, zei dat de “raad” die zij hadden opgericht was opgericht onder de paraplu van de Nationale Coalitie van Syrische Oppositie en Revolutionaire Krachten (SMDK) en dat zij gebonden zouden zijn aan de gemeenteraad in Aleppo.