Oproep voor “internationale steun” voor Afrin vluchtelingen in Sheba

De bestuurders van Shehba en Afrin hebben met hun eigen middelen een tweede kamp voor de mensen uit Afrin gebouwd en vragen om ondersteuning door internationale organisaties.

Met eigen middelen

Na het Kamp Berxwedanê, gebouwd door de Afrin en Sheba autoriteiten, is nu een tweede kamp genaamd Kamp Serdemê aan de gang in Sheba.

Hesen Heman van de regering van Kampa Serdemê zei dat ze het kamp samen met de mensen van Afrin hebben gebouwd en dat ze geen enkele steun van een internationale organisatie hebben gekregen: “We zullen zo’n 2000 tenten in dit kamp opzetten. Ons doel is om hier 15.000 mensen te vestigen. We proberen al hun behoeften met onze eigen middelen te vervullen, we hebben tot nu toe geen hulp van buiten gekregen.”

Internationale steun nodig

Heman vroeg om hulp van internationale hulporganisaties en zei: “Ik roep alle humanitaire hulporganisaties op. Ze zouden hier de migranten moeten komen bezoeken. Ze moeten actie ondernemen om aan de behoeften van de mensen hier te voldoen. Hier is alles nodig. Tot nu toe hebben we geprobeerd met eigen middelen aan de behoeften te voldoen, maar hulp van buitenaf moet dringend komen.”