KCK: Zuid-Koerdistan bedreigd, tijd voor nationale eenheid

KCK verklaarde dat Turkije delen van Zuid-Koerdistan blijft bezetten. KCK merkte op dat de militaire basissen in Zuid-Koerdistan zijn toegenomen, terwijl de Turkse aanvallen nu alle delen van Koerdistan en de volkeren van het Midden-Oosten aanvielen.

Het co-voorzitterschap van de KCK Executive Council heeft een schriftelijke verklaring uitgegeven over de invasie van de Turkse staat in enkele gebieden in Zuid-Koerdistan, aldus ANF.

ANF publiceerde de volgende hoogtepunten:

In de verklaring benadrukte de KCK dat “het AKP-MHP-fascisme de bezetting en zijn beleid van volkerenmoord tegen het Koerdische volk in Bashur (Zuidelijk) Koerdistan blijft verspreiden”. De KCK herinnerde eraan dat “het AKP-MHP-fascisme Afrin bezet hield om het vrije en democratische leven van het Koerdische volk te verpletteren, en heeft tot doel de Koerdische Vrijheidsbeweging te vernietigen om de Koerdische genocide te voltooien. De AKP-regering, die zich realiseerde dat het de Koerdische Vrijheidsbeweging niet met de DAESH kon neutraliseren, is sinds 2015 een meer omvattende aanval begonnen. Ze willen de Koerdische genocide die ze al bijna honderd jaar uitvoeren voltooien door de PKK te liquideren. Als de Vrijheidsbeweging, de meest georganiseerde en krachtige beweging van het Koerdische volk, zou worden geëlimineerd, dan zou het grootste obstakel voor de genocide zijn weggevaagd. Het AKP-MHP-fascisme heeft zijn binnenlands en buitenlands beleid nu opgesloten voor de verwezenlijking van dit doel. Daarom heeft de oorlog zich verspreid naar alle gebieden waar de Koerden zich hebben georganiseerd “.

Meer Turkse militaire basissen in Bashur Koerdistan

De KCK verwees de militaire bases van de Turkse staat in Zuid-Koerdistan aan en zei: “De Turkse staat heeft meer dan 15 militaire bases in Bashur Koerdistan. Deze militaire bases zijn niet alleen opgezet met als doel de strijd tegen de Koerdische vrijheidsstrijd aan te gaan maar ook om voet aan de grond te houden in Bashur Koerdistan, de Koerdische eenheid te voorkomen, de Koerdische strijdkrachten te onderdrukken en conflicten tussen de Koerden te creëren. De Turkse staat breidt zijn militaire bases nu uit en breidt zijn bezetting uit met deze gebieden.”

De verklaring benadrukte dat “de aanval van de Turkse staat op de Medya Verdedigingszones en de bezetting van omgeving Bradost verschillen van eerdere aanvallen. De fascistische AKP-MHP heeft een alomvattende aanval op Koerden gelanceerd “.

Koerden moeten antwoorden

De bezetting van Bashur Koerdistan door de Turkse staat moet op de agenda staan ​​van elke samenleving. De bevolking van Bashur Koerdistan, jongeren en vrouwen moeten deze bezetting verwerpen. De strijd tegen de Turkse bezetting in de komende fase moet worden opgevoerd door alle Koerdische mensen, inclusief de politieke krachten in Bashur Koerdistan. Mocht de strijd tegen de bezetting van het Turkse leger in Bashur Koerdistan niet worden bevorderd, dan zullen meer burgers worden gedood, zoals gebeurde in Kortek, Zergelê en Balayan.”

De reactie van de Iraakse staat is onvoldoende

De Iraakse staat heeft weinig kracht getoond in zijn veroordeling van de Turkse bezetting en dit spoorde de AKP-MHP aan om door te gaan met zijn beleid van agressie. De bezette gebieden zijn de landen van Koerdistan. Het doel is de Koerdische genocide. De eersten die zich tegen dit beleid en de bezetting uitspreken, moeten de Koerdische politieke krachten zijn.

De verklaring voegde hieraan toe dat “aangevallen en bezette gebieden zich in de controlegroep van de KDP bevinden. In dit opzicht wachten onze mensen en het Koerdische publiek op een reactie van alle zuidelijke politieke krachten, vooral de KDP “.

Tijd om verenigd te zijn en deze genocide te stoppen

De KCK-verklaring onderstreepte dat het tijd is voor “een nationale eenheid en een gemeenschappelijk standpunt tegen de Turkse politiek van genocide tegen Koerden. De Koerdische Vrijheidsbeweging – drong aan op de stelling – zal zich verzetten tot het einde van deze bezetting. Het verzet en de strijd zullen even wijdverspreid en veelomvattend zijn als de oorlog en bezetting door Turkije. Twijfel niet dat deze aanvallen en bezetting uiteindelijk het graf zullen worden van deze genocidale Turkse staat. Onze Vrijheidsbeweging zal vechten tegen deze bezetting met de bevolking van Koerdistan, sterk van 45 jaar strijd en guerrilla-ervaring.

De bevolking van Bashur Koerdistan kent heel goed het karakter en het gezicht van de Turkse staat. De bevolking van Bashur Koerdistan moet overal de bezetting verhogen en bestrijden “.

Acties in de metropool

Tijdens de verklaring wordt herhaald dat de Turkse bezetting niet alleen gericht is tegen Bashur Koerdistan, maar ook tegen Bakur, Rojava en Rojhilat Koerdistan, en dat de KCK zei: “Jongeren in alle delen van Koerdistan, al onze mensen, onze vrouwen, in metropolen in Turkije en over de hele wereld moeten actie ondernemen tegen de bezetting. De verspreiding van de bezettingsactie die begon in Afrin en doorging naar de Medya Verdedigingszones en omgeving Bradost betekent dat de Koerdische bevolking zich op een historische drempel bevindt in termen van de strijd voor vrijheid. Deze situatie vereist dat alle Koerdische mensen, vrienden van de Koerden en democratieën moeten handelen waar ze ook zijn. ”

De verklaring voegde daaraan toe dat “mensen uit het Midden-Oosten moeten weten dat deze aanval niet alleen een aanval op de Koerden is; het is een aanval op alle volkeren van het Midden-Oosten. De strijd tegen de chauvinistische en wijdverspreide agressie van de Turkse staat is ook een strijd voor vrijheid, democratie, vrede en stabiliteit van alle volkeren van het Midden-Oosten. In dit opzicht moeten alle volkeren in het Midden-Oosten en hun politieke krachten hun verantwoordelijkheid opnemen in de strijd tegen deze agressie, door partij te kiezen voor het Koerdische volk in deze strijd. Onze Vrijheidsbeweging verzet zich overal tegen de bezetting. Het AKP-MHP-fascisme probeert hun genocidale beleid uit te voeren door superkrachten zoals Rusland mee te nemen. Wees gerust, het verzet zal overal toenemen om een ​​vrij Koerdistan en democratisch Midden-Oosten te creëren “.