ISIS bezet twee dorpen in Kirkuk

ISIS-bendes hebben hun aanvallen in Irak opgevoerd nadat Turkije de invasieaanvallen tegen Afrin en Zuid-Koerdistan lanceerde.

Nadat ISIS onlangs zijn aanvallen op Kirkuk heeft geïntensiveerd, heeft het twee dorpen in Dahuk bezet.

ISIS-leden hebben via moskee-minaretten aankondigt dat degenen die hen ondersteunen kunnen blijven en anderen moeten vertrekken. Lokale bronnen melden dat mensen beide dorpen na de aankondiging hebben geëvacueerd en dat ISIS zich in deze dorpen heeft gevestigd.

ISIS-bendes zijn in actie gekomen rond Kirkuk, Diyala, Mosul, Hawija en Tal Afar met de agressieve agressieoorlog van de Turkse staat op Afrin. ISIS-bendes hebben tot nu toe tientallen aanvallen uitgevoerd, waarbij een aantal Iraakse soldaten, federale politie, leden van Hashd al-Shaabi en burgers zijn gedood.