HPG-verklaring over guerrilla-acties in Bakur en Bashur

 

De guerrilla’s van de HPG hebben zich gericht op Turkse militairen in Bakur (noordelijk) en Bashur (zuidelijk) Koerdistan.

Het HPG Pers- en Communicatiecentrum heeft een verklaring vrijgegeven over de acties die guerrilla’s uitvoeren tegen Turkse militairen in Bakur (noordelijk) en Bashur (zuidelijk) Koerdistan.

De verklaring luidt als volgt;

Zuid-Koerdistan

Op 10 april rond 10:30 uur voerden onze troepen actie tegen Turkse militaire eenheden bij het Lelikan gebergte binnen de grenzen van Zuid-Koerdistan. Terwijl de vijandige soldaten onder vuur stonden, kon het aantal soldaten dat in deze actie werd gedood of verwond niet worden geverifieerd. Om 14.40 uur in de middag voerden onze troepen een sabotageactie uit tegen binnenvallende soldaten bij het Lelikan gebergte. Het aantal soldaten dat tijdens deze actie werd gedood of gewond, kon evenmin worden opgehelderd.

Om 09:30 uur op 11 april (vandaag) hebben onze troepen opnieuw het Lelikan gebergte getroffen. Een explosie vond plaats in een opstelling dat effectief werd geraakt in deze actie. Het aantal dode en gewonde soldaten kon niet worden opgehelderd.

Noord-Koerdistan

Op 10 april om 12.30 uur voerden onze troepen een gerichte actie uit tegen een Turkse militaire eenheid die werd ingezet in het Mergelo-gebied in de regio Şex Cuma in Bitlis. Een Turkse soldaat werd gedood in deze actie. Een andere soldaat werd om 20.30 uur gedood in een sabotage-actie in Martelaar Adıl vallei .

Aan de andere kant waren guerrilla’s gericht op de hoogspanningslijn van een thermische energiecentrale in het district Silopi in Şırnak om 07:00 uur op 1 april. Eén pilaar werd vernietigd in deze actie.