Waarschuwingsschot tegen Turkse helikopter dichtbij Grieks eiland

De Grieken gaven een waarschuwingsreactie, zeiden overheidsbronnen over incident op het eiland Ro, meldde ERT televisie op dinsdag.

Dienovereenkomstig, is de Turkse helikopter die werd waargenomen in de buurt van het eiland Ro niet het Griekse luchtruim binnengekomen en de Griekse zijde reageerde alleen met alleen waarschuwende actie, aldus bronnen van Maximos Mansion.

“Er was geen overtreding door de Turkse helikopter,” zeiden Maximos Mansion bronnen over het incident op maandagavond, maar merkten op dat de Griekse kant reageerde met een “waarschuwing-afschrikking actie zodat het incident tot een einde kwam.”

Tegelijkertijd merkten ze op dat de helikopter ‘s nachts met gedoofde lichten dicht bij de grens vloog  “in de context van de Turkse provocativiteit vanuit een positie van veiligheid”, en dat dergelijke tactieken het risico van een ongeluk inhielden.

Dezelfde bronnen voegden eraan toe dat ze het incident niet serieus nemen omdat er geen overtreding of overtreding was, maar waarschuwden dat nachtvliegen zonder lichten bij de Griekse eilanden een ongewenst ongeval zou kunnen veroorzaken.