Karasu: Turkije betrokken bij een nieuwe alomvattende aanval tegen Koerden

Karasu merkt op dat er een nieuw complotproces is begonnen, met bezettingsaanvallen verspreid over alle Medya Defensiegebieden en Zuid-Koerdistan.

Mustafa Karasu, lid van de Uitvoerende Raad van KCK, evalueerde de recente toename van Turkse militaire activiteiten in dit artikel dat hij publiceerde in Yeni Özgür Politika.

Karasu merkte op dat er een nieuw complotproces is begonnen, met bezettingsaanvallen verspreid over alle Medya Defensiegebieden en Zuid-Koerdistan. Karasu benadrukte dat niet alleen de PKK maar alle Koerdische prestaties onder vuur liggen en dat de politieke krachten van Zuid-Koerdistan onderdeel wilden uitmaken van deze samenzwering.

Karasu voegde hieraan toe: “Het resultaat van de stilte van de internationale troepen en de landen in de regio vóór de voortdurende bedreigingen en chantage van de Turkse staat, betekende dat het AKP-MHP-fascisme nu opschept over hun dagelijkse aanvallen hier en daar. De Turkse staat zou stappen ondernemen om het Koerdische probleem op te lossen in de context van de Derde Wereldoorlog in het Midden-Oosten, of aanvallen met al zijn macht op de vrijheid van de Koerdische bevolking. De aanvallen van het AKP-MHP-fascisme zijn te wijten aan zijn vijandigheid naar Koerden en oorlogspolitiek binnen en buiten om zijn macht te beschermen. Het is duidelijk de bedoeling van de Turkse staat om genocide en het fascistische karakter van de AKP-MHP te plegen en deze aanvallen voort te zetten .De fascistische macht zal zijn aanvallen voortzetten totdat het de weerstand is verbroken. Daarom is het de taak van het Koerdische volk en de krachten van de democratie om hun verzet tegen dit misbruik te versterken en de fascistische macht te verbreken.

Het AKP-MHP-fascisme heeft onlangs zowel guerrilla-locaties aangevallen als bezigheden binnen de grenzen van Bashur (Zuidelijk), Koerdistan en Irak uitgevoerd. Het is duidelijk ​​dat de Turkse staat zijn aanvallen naar de Medya Defensiegebieden en naar alle Bashur Koerdistan zal verspreiden. Er zijn al 15-20 militaire bases in Bashur Koerdistan. Turkije is voornemens deze basisgebieden te vergroten met de aanvals- en bezettingsoperaties die het uitvoert. Dit toont aan dat de oorlog zich in 2018 zal uitbreiden naar de Medya Defensiegebieden en Bashur Koerdistan.

Opvallend is dat de KDP stil is gebleven over de aanslagen van gebieden als Deşta Hayatê en Deşta Hertê. In het verleden voerde de Turkse staat militaire operaties uit in deze gebieden. Deze aanvallen vonden plaats met de medewerking en steun van de KDP vóór 1998. De KDP heeft echter niet openlijk met de Turkse staat samengewerkt gedurende 20 jaar. Het feit dat de Turkse staat deze gebieden nu herovert en het feit dat de KDP zwijgt, wijst op een terugkeer naar een situatie vóór 1998.

[…]

In 1998 slaagde de Turkse staat er niet in om de strijd van onze Vrijheidsbeweging te verslaan; het werd geconfronteerd met een politieke, economische en culturele ineenstorting. De oorlog verspreidde zich overal. Geconfronteerd met deze situatie zei Turkije als NAVO-lid, Israël bondgenoot en kandidaat lidstaat van de Europese Unie, tegen de drie: “Of je helpt me om uit deze situatie te komen, of ik ga kapot”. Het hulpverzoek werd ingewilligd en dit leidde tot de internationale samenzwering om de ineenstorting van de Turkse staat te voorkomen om uiteindelijk leider Apo te pakken in een poging om de bevrijdingsbeweging te raken. Leider Apo is vanwege dit complot in gevangenschap beland.

De organisatoren van de samenzwering dachten dat ze door het vertrek van de scène leider Apo de val van de Koerdische bevrijdingsbeweging zouden bereiken. Ze konden hun doelstellingen echter niet bereiken. Leider Apo werd gevangen genomen, maar de Koerdische Vrijheidsbeweging kon niet worden gestopt.

Tegen het einde van 2014 had de Koerdische Vrijheidsbeweging succes in het Midden-Oosten. De Turkse staat wilde de vrijheidsstrijd van het Koerdische volk overal neutraliseren met de hulp van DAESH, maar dit werd niet bereikt. In het licht van de ontwikkeling van de Koerdische Vrijheidsbeweging heeft de Turkse regering, die geen oplossingbeleid heeft, krachtig besloten de bevrijdingsbeweging te vernietigen en deze met oorlog te liquideren.

Een nieuw proces is begonnen

Sedert 5 april 2015 werd aan Leider Apo een zwaar isolatieregime opgelegd, en een hele oorlogssituatie duurt nog steeds voort. De invasie en vernietiging van steden in Bakur (Noord) Koerdistan, de bezetting van Afrin en de bezetting van Bashur Koerdistan maken deel uit van deze aanvallen.

Net zoals de Turkse staat, die in 1998 was ingestort toen hij werd geconfronteerd met de strijd van de Koerdische Vrijheidsbeweging, een samenzwering is aangegaan tegen de Koerdische Vrijheidsbeweging in de vorm van leider Apo met internationale troepen en collaborateurs, is de Turkse staat vandaag gekant tegen de Koerdische Vrijheidsbeweging met de steun die het ontvangt van internationale en regionale machten.

Tegenwoordig maken aanvallen op Medya Defensiezones en Bashur Koerdistan deel uit van een dergelijk complotplan. Het doel van deze samenzwering is opnieuw om de Koerdische Vrijheidsbeweging te liquideren.

[…]

Een paar dagen geleden heeft de minister van Buitenlandse Zaken van Turkije duidelijk gemaakt dat de Turkse staat geprobeerd heeft een gedeelde internationale vijandigheid jegens de PKK te ontwikkelen en er een samenzwerings- en liquidatiecampagne van te maken. De resultaten waren niet wat hij verwachtte, hoewel hij in staat was om een ​​aantal relaties aan te halen.

Aan de andere kant, terwijl de bevolking van Bashur Koerdistan sympathiseert met de Koerdische Vrijheidsbeweging, zet Turkije druk op Koerdische politieke partijen, vooral KDP en PUK, om deel uit te maken van deze samenzwering. Het consulaat-generaal in Hewlêr heeft deze taak op zich genomen. Daarnaast kwamen enkele autoriteiten van het MIT en Buitenlandse Zaken persoonlijk naar Bashur Koerdistan en voerden een onderzoek uit om de steun te krijgen van de leidende politieke krachten tijdens de aanvallen op de Koerdische Vrijheidsbeweging.

Onlangs heeft de Turkse staat zijn onderhandelingen met de politieke krachten in Bashur geïntensiveerd ter ondersteuning van de aanvallen op de Koerdische Vrijheidsbeweging.

KDP bleef tot nu toe stil over de invallen van de grenzen van Turkije. Maar het is duidelijk dat Turkije een zekere invloed heeft op de beslissingen, in het heden en verleden, van de regering van Bashur. Het is duidelijk dat de AKP-MHP fascistische strijdkrachten van Turkije verwikkeld zijn in een oorlog tegen alle Koerden.

[…]

Koerden, intellectuelen, patriottische krachten, democratische krachten, vrouwen en jongeren in Başur Koerdistan moeten dit feit zien. De bezettingsactie tegen Bashur Koerdistan is tegelijkertijd een aanval op de verworvenheden van Bashur Koerdistan evenals op het bestaan van het Koerdische, vrije en democratische leven. In dit opzicht is het tijd voor Bashur Koerdistan om vandaag de houding tegenover de Turkse staatsaanvallen te laten zien.

Niet alleen de bevolking van Bashur Koerdistan, maar alle delen van Koerdistan en de Koerden in Europa zouden deze aanval moeten zien en moeten het bestrijden voor wat het is, een alomvattende complotaanval.”