Erdoğan doet een beroep op racistische provocateur in Stuttgart

Turkse racisten gesteund door de AKP nemen hun toevlucht tot provocaties bij elke kans die ze krijgen. Afgelopen zaterdag viel de 39-jarige Yusuf Ünsal een Koerdische informatietent aan vanwege zijn intolerantie tegen Koerdische vlaggen en een poster van Koerdische Volksleider Abdullah Öcalan bij de tent.

Yusuf Ünsal, de racistische man die de tent in Stuttgart aanviel, ontving een felicitatie- telefoontje van Erdoğan. De demonstratietent die Ünsal heeft aangevallen, staat reeds drie maanden in Stuttgart, Duitsland.

Honderden Duitse mensen hebben steun getoond voor de informatietent die uit protest is opgezet sinds Turkije hun invasie-aanvallen tegen Afrin heeft gelanceerd. Duitse Antifa-groepen en revolutionaire democratische instellingen uit Turkije ondersteunen de demonstratie- en actietent in solidariteit met Afrin.

De politie kwam echter tussenbeide, maar Ünsal werd later vrijgelaten. De racistische aanvaller ontving een felicitatie telefoontje van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in een ruimte met AKP’s Duitse regionale UETD’s aanwezige regionale beheerders.

Erdoğan vertelde de aanvaller naar verluidt “Altijd zoals dit, altijd samen, altijd naast elkaar”, en feliciteerde de fascistische aanvaller.

Erdoğan maakte ook enkele racistische opmerkingen tijdens de oproep: “Een Turk is zoveel meer waard dan hoeveel anderen? Dat heb je getoond, dat is belangrijk.”