7 Iraanse soldaten gedood bij aanval op Syrische luchtmachtbasis

7 Iraanse onderdanen zijn gedood tijdens luchtaanvallen op een militaire luchtmachtbasis in Syrië.

Volgens het Nieuwsagentschap Tasnim zijn zondagavond 7 Iraanse soldaten omgekomen tijdens een aanval op een militaire luchtmachtbasis in Syrië. Dit aantal is het dubbele wat eerder was aangekondigd.

Het Iraanse regime en de Russische en Syrische regeringen houden Israël verantwoordelijk voor de aanval op de T-4 (Tiyas) -vluchtbasis dicht bij de provincie Homs, terwijl Israël de aantijgingen niet heeft bevestigd of ontkend.

De lichamen van de Iraanse soldaten waarvan wordt gezegd dat het “militaire adviseurs” betreffen zijn naar Iran getransporteerd. Iraanse media hadden eerder aangekondigd dat 4 Iraanse soldaten waren gedood.