Zwei Feldjäger besichtigen mehrere ausgebrannte Lkw der Bundeswehr am 08.03.2016 in Leipzig (Sachsen). Unbekannte Brandstifter haben auf dem Werkstattgelände acht Lastwagen und zwei Anhänger angezündet - sechs dieser Fahrzeuge gehören der Bundeswehr. Sie wurden teilweise völlig zerstört. Zu Höhe des Schadens lagen zunächst keine Angaben vor. Foto: Jan Woitas/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++ | Verwendung weltweit

Waarschuwing van MAD aan Bundeswehr over Afrin

De Duitse militaire inlichtingendienst (MAD) waarschuwde het Duitse leger (Bundeswehr) dat het vanwege de Turkse aanval op Afrin tegen de haren instrijkt van Duitse radicale linkse groepen.

De Duitse federale regering zwijgt over de illegale agressieoorlog van Turkije tegen Afrin. Deze aanval wordt uitgevoerd met Duitse Leopard II-tanks. Onlangs keurde de regering Merkel een wapenexport naar Turkije goed, een week na het begin van de agressieoorlog, op 27 januari. Hoewel dit alles wordt gezien als steun van Duitsland voor de agressieve oorlog in Afrin, kwam er een belangrijke waarschuwing van de Duitse militaire inlichtingendienst (MAD aan de eenheden van het Duitse leger (Bundeswehr).

Volgens het weekblad Der Spiegel zei MAD in een nieuwsbrief dat er aanvallen op de Bundeswehr kunnen zijn vanwege Afrin. Volgens de aankondiging mogen militaire voertuigen alleen in het hoofdkwartier worden geparkeerd. Bij autoverzorgingsdiensten moeten de voertuigen worden geparkeerd “altijd op een omheind terrein en nooit op de eerste rij”.

Op 13 maart werden in Soltau twee vrachtwagens van de Bundeswehr in brand gestoken uit protest tegen de invasie van Afrin. De anti-militaristische groep “Şehit (Martelaar) Efrîn Polat” claimde de verantwoordelijkheid voor de actie.

Een brief van een eiser op het internetplatform Indymedia stelt: “Het fascistische Turkse leger gebruikt ook honderden voertuigen van voormalige Bundeswehr-voorraden in zijn criminele uitroeiingsoorlog tegen de resistente bevolking van Afrin. Veel van de Duitse leopardtanks, maar ook het grootste deel van de transport vrachtwagens van oa Mercedes waren jaren in gebruik bij de Duitse troepen voordat ze aan Turkije werden overgedragen. Sinds de jaren 90 is het de gewoonte om reeds gebruikte oorlogsmateriaal tegen een goedkope prijs aan Turkije te verkopen of af te staan ​​als een geschenk. De oude antimilitaristische richtlijn, “Wat hier brandt, kan elders geen kwaad meer doen”, geldt in het bijzonder voor de wapenleveringen aan Turkije. “