TEV-DEM in Aleppo biedt hulp aan Afrin-vluchtelingen

De Beweging voor een Democratische Samenleving (TEV-DEM) in Aleppo bood hulp aan gezinnen uit het kanton Afrin die de wijk Sheikh Maqsoud in Aleppo konden bereiken en die ontsnapten aan de aanvallen van het Turkse bezettingsleger en zijn huursoldaten.

Als gevolg van de brutaliteit van de Turkse bezetting van burgers, en vanwege het plegen van bloedbaden in de regio Afrin, naast het bezetten van het land en het stelen en plunderen van de eigendommen van de burgers, zijn inwoners uit Afrin naar Aleppo-stad gevlucht en arriveerden in de buurt van Sheikh Maqsoud. om deze gezinnen steun en bijstand te verlenen, heeft TEV-DEM enkele noodzakelijke assistentie voor hen verstrekt.

De hulp van TEV-DEM omvatte o.a huishoudelijke artikelen en meubels.

Suad Hassen, de covoorzitter van TEV-DEM in Aleppo, zei: “We hebben niet gefaald om onze humanitaire plicht ten opzichte van onze ouders die hierheen zijn gevlucht te vervullen, en we doen een beroep op alle humanitaire organisaties en de Verenigde Naties (VN) om hulp bieden aan de mensen hier omdat ze er grote behoefte aan hebben.”