MSD

Syrische Democratische Raad veroordeeld het bloedbad van Douma

De Syrische Democratische Raad legde een verklaring af voor de publieke opinie met betrekking tot het bloedbad van Douma, waar chemische gassen werden gebruikt die internationaal verboden zijn en het martelaarschap van tientallen burgers veroorzaakten.

De verklaring luidt als volgt:

“Binnen de deals die ten koste van het Syrische volk worden gevoerd door de regionale en internationale strijdkrachten, gaat het drama van moord en misbruik tegen de ongewapende burgers door.

De tragedies van onze Syrische bevolking in verschillende steden, met name in al-Ghouta en Afrin, vielen samen en de schendingen door het Turkse bezettingsleger en zijn huursoldaten worden voortgezet tegen de overgebleven burgers, naast het lijden van duizenden mensen door de afgedwongen verplaatsing.

De wereld heeft de meest afschuwelijke beelden van Douma aanschouwd die de blootstelling van burgers aan internationale en moreel verboden chemische gassen tonen welke hebben geleid tot de dood van tientallen burgers. Het bloedbad van Douma volgt op tientallen eerdere bloedbaden in Afrin tot Al-Ghouta.

Wij van de Democratische Raad van Syrië veroordelen iedereen die heeft deelgenomen aan dit verschrikkelijke bloedbad tegen onze mensen in Douma. We vragen de relevante internationale instanties en mensenrechtenorganisaties serieus inspanningen te verrichten om de misdadigers te straffen en de moord op Syriërs van alle rassen en verwanten te verminderen.

We wensen het snelle herstel voor de gewonden, de onsterfelijkheid voor de martelaren en het geduld en de troost voor de families van de slachtoffers.”