Eigendommen van Afrin ingezetenen geconfisqueerd

Na de massale plunderingen door de Turkse staat en zijn milities, beginnen nu gerichte represailles tegen families in verband met autonoom zelfbestuur.

Met de invasie van het Turkse leger en zijn milities werden honderdduizenden burgers verdreven, huizen werden geplunderd en als gevolg daarvan werd een nederzettingenbeleid gelanceerd om de demografie van de regio te veranderen.

Volgens informatie van het ANHA-persbureau is de Turkse staat begonnen met het vestigen van Arabische en Turkmeense families in huizen van de ontheemde Koerdische bevolking. Ook beginnen honderden jihadisten en hun families die geëvacueerd zijn vanuit East Ghouta hun plaatsen in te nemen in de regio Afrin-Jindirês.

De samenwerking van Turkije met de jihadisten zorgen ervoor dat de door de Turkse staat geplaatste jihadisten in de grensgebieden geen dreiging zullen zijn voor Turkije.

Nadat eerst en vooral de huizen van ontheemden werden gebruikt voor dit nederzettingenbeleid, zijn indringers nu begonnen met het innemen van de huizen en het land van de inwoners die nog niet de stad ontvlucht zijn en weigeren te vertrekken. Aan de andere kant bedreigen milities de inwoners van de stad met de dood, zodat ze hun land verkopen. A. A., die nog steeds in de stad woont, meldt dat hij gedwongen wordt zijn 3000 000 olijfbomen te verkopen aan de familie van een lid van al-Qaeda. Toen A. A. zijn weigering uitsprak, kwam de militie bij hem thuis en bedreigde hem met de dood. A. A. legt uit dat hij zich zorgen maakt over zijn leven.

Het bezit van ingezetenen werd geconfisqueerd

Verder wordt gemeld dat het bezit van mensen in verband met de Democratische Autonome Administratie van Afrin door de Turkse staat in beslag wordt genomen. Een bewoner van Afrin M. N. legt uit: “Het leven in Afrin is een nachtmerrie geworden, de bendes laten ons niet toe om ons in het district of in het dorp te verplaatsen, we weten niet wat er met ons zal gebeuren.” M. N. meldt dat de milities en het Turkse leger Koerdische medewerkers bij zich hebben, die hen beschuldigen van samenwerking met de lokale overheid en vervolgens hun eigendom in beslag nemen.

Familie ontvoerd

Mensen in de stad melden ook dat burger N. E., samen met zijn gezin van zes personen, is gekidnapt door Turkse soldaten en milities en dat er geen informatie is over de verblijfplaats van het gezin.