4-jarige aangereden door Turkse pantserwagen moet voet verliezen

Turkse soldaten en politieagenten blijven doden veroorzaken met hun gepantserde voertuigen in de Koerdische regio.

Nesrin Kılıç en haar 4-jarige zoon Suavi Kılıç werden gisteren door een Turks militair voertuig geschept toen ze de straat overstaken in het Silopi-district van Şırnak. De moeder en zoon werden beiden in het ziekenhuis behandeld.

Terwijl Nesrin Kılıç naar verluidt in stabiele staat is, werd een van de voeten geamputeerd van het jongetje.

Turkse invasietroepen hebben de afgelopen jaren talloze moorden gepleegd met gepantserde voertuigen in de regio Noord-Koerdistan. Turkse soldaten en politieagenten hebben het leven geëist van tientallen burgers die ze raken met de voertuigen doordat ze te snel rijden en niet afremmen in de stadscentra en stadscentra.

In een rapport dat afgelopen oktober werd gepubliceerd door de Human Rights Association (IHD)  hebben Turkse gepantserde militaire voertuigen sinds 2016, 29 burgers gedood in “verkeersongelukken”.