12 Turkse soldaten gedood in Zuid-Koerdistan – BEHDINAN

Het HPG Persbureau meldde dat 12 Turkse soldaten werden gedood als gevolg van acties gericht tegen Turkse militaire troepen die hun invasieaanvallen tegen Zuid-Koerdistan voortzetten.

Het Pers- en communicatiecentrum (HPG-BIM) van de Volksverdedigingskrachten heeft een verklaring uitgegeven over de aanslagen van de Turkse staat tegen landen in het zuidelijke Koerdistan die sinds 11 maart gaande zijn.

De verklaring luidt als volgt;

“Om 17:40 uur op 5 april bombardeerden de gevechtsvliegtuigen van het binnenvallende Turkse leger willekeurig de gebieden van het Lelikan gebergte en het Kevortê gebergte in Zuid-Koerdistan met de steun van onbemande vliegtuigen. Rond dezelfde tijd 22:30 uur voerden de binnenvallende troepen nog intensievere luchtaanvallen uit op dezelfde gebieden.

Na de bombardementen dropten Turkse Sikorsky-helikopters soldaten ​​bij het Lelikan gebergte, waar de Turkse troepen onder vuur kwamen van onze troepen. Een Sikorsky type helikopter werd beschadigd. Deze berg, waar zware schermutselingen plaatsvonden tussen het Turkse leger en onze troepen, werd opnieuw intens gebombardeerd door het binnenvallende leger.

Op 6 april tussen 10:00 en 11:00 uur bombardeerden Turkse straaljagers de uitlopers van Evdilkofi en Ermuş. Om 15.00 uur op dezelfde dag voerden onze troepen een sabotage-actie uit tegen een vijandelijke eenheid tijdens bewegingen bij het Lelikan gebergte, waarbij 10 soldaten omkwamen.

Op 7 april (vandaag), tussen 05:00 en 05:30 uur, bombardeerden Turkse straaljagers de uitlopers van Lelikan en de omgeving van de Lolan-rivier. Om 08:20 vanochtend voerden onze troepen een sabotageactie uit tegen een vijandelijke groep die zich verplaatste bij het Ali Direj gebergte. 2 vijandelijke soldaten werden gedood en 2 anderen raakten hierdoor gewond.

Aangezien de operatie van het invasieve Turkse leger doorgaat sinds 11 maart, zetten de zware gevechten bij het Lelikan gebergte voort. Onze guerrillastrijders zijn strijdkrachtig tegen de operatie van het Turkse leger in Zuid-Koerdistan. Niet in staat om tegen onze strijdkrachten te vechten, probeert het Turkse leger vooruitgang te boeken met behulp van geavanceerde technieken en bombardeert willekeurig alle gebieden vanuit lucht- en grondposities. Het Turkse leger probeert steun te krijgen van enkele lokale krachten en Gerdi-bewakers, om haar aanvallen uit te breiden.

Als onderdeel van de aanhoudende invasie-aanvallen richt het Turkse leger zich doelbewust op de civiele gebieden in de regio, en probeert het de bevolking te laten migreren en de regio te ontvolken.”