Solidariteit met Afrin tijdens Jineoloji-kamp in Bilbao

In Baskenland vindt er een Jineoloji-kamp plaats met internationale deelname. Naast seminars en workshops gaan de deelnemers ook de straat op om solidariteit te tonen met het verzet van Afrin.

In Bilbao heeft een vrouwenactie voor Afrin plaatsgevonden door deelnemers aan een internationaal Jineoloji-kamp dat eind maart begon. De activisten voerden een optreden uit op een centraal plein, om te protesteren tegen aanvallen op de burgerbevolking in Afrin.

Tijdens de daaropvolgende demonstratie benadrukten sprekers de strijd die door vrouwen in Rojava  gevoerd wordt en werd er op de verantwoordelijkheid van Rusland en Europese staten gewezen in de bezetting van Afrin. Bij de Turkse invasie werden de vrouwen die met succes tegen het ISIS hadden gevochten aangevallen, zei een spreker.

Na de straatactie ging het programma verder met een uitwisseling van ervaringen over hoe vrouwen in verschillende landen en regio’s zichzelf organiseren. De discussie ging over voorbeelden uit Baskenland, Catalonië, Aragon, de Canarische Eilanden, Italië, Portugal en andere landen.

75 vrouwen uit verschillende landen nemen deel aan het Jineoloji-kamp dat wordt georganiseerd door het Baskische Solidariteitscomité voor Koerdistan.