“Turkije bouwt meer militaire basissen in Zuid-Koerdistan”

Het Turkse leger valt dagelijks de burgerlijke nederzettingen in Zuid-Koerdistan aan en blijft zijn militaire basissen op het Iraakse grondgebied uitbreiden. Zowel de Iraakse centrale regering als de Koerdische regionale regering zwijgen hierover.

De aanvallen van het Turkse leger op Zuid-Koerdistan zijn de afgelopen weken toegenomen. Sinds ongeveer drie weken worden steeds meer civiele gebieden getroffen door de aanslagen. In het bijzonder werden dorpen in de gebieden Bradost, Balayan, Qendîl en Behdînan aangevallen door de Turkse luchtmacht.

Hoewel er burgers zijn gedood door de aanslagen van het Turkse leger en materiële schade is opgelopen, reageren noch de centrale regering van Irak noch de Koerdische regionale regering.

Volgens PUK-politicus Ferec Rêkanî van het Sheladizê-comité stelt, bouwt het Turkse leger ook meer militaire bases in de regio: “De Rêkan- en Nérwe-gemeenschappen worden dag en nacht gebombardeerd door de Turkse luchtmacht.Veel nieuwe militaire bases worden gebouwd en er zijn meer soldaten gestationeerd in de regio”, zei Rêkanî.

In een aanval van enkele dagen geleden werd de Şacayan-brug vernietigd en de toegang tot 16 dorpen werd onderbroken, vervolgde de PUK-politicus. “De bevolking is zeer bezorgd en vraagt ​​zich voortdurend af waarom de regering niet reageert op de Turkse aanvallen.”