Oproep van de Autonome Administratie van Afrin aan de vluchtelingen in Syrië

De Democratische Autonome Administratie van het kanton Afrin roept de bevolking -vooral de inwoners van Ghouta- die uit hun eigen land zijn verdreven op, om zich niet te laten misleiden door de Turkse staat.

De Democratische Autonome Administratie van het Afrin kanton heeft de volgende verklaring vrijgegeven met betrekking tot de doelen van de Turkse staat in Afrin en Noord-Syrië.

“In de aanhoudende burgeroorlog, werd Noord-Syrië, in tegenstelling tot andere delen van het land, beschouwd als de veiligste regio in Syrië. Vooral de stad Afrin, die honderdduizenden ontheemden heeft opgenomen, was een van de meest vreedzame en stabiele plaatsen.

De Turkse staat kon dit feit niet accepteren en viel Afrin aan met wapens van de NAVO en jihadistische huursoldaten. Na 58 dagen verzet zijn burgers geëvacueerd naar andere plaatsen om niet te worden blootgesteld aan de dreiging van bloedbaden en barbaarse aanslagen.

In dit verband willen we de aandacht vestigen op twee punten:

De Turkse staat is van plan de demografische structuur van de regio te veranderen en een nieuw Ottomaans tijdperk tot leven te brengen. Om de doelen te realiseren, roept de Turkse staat de bevolking van Syrië op om met elkaar in oorlog te gaan. De bevolking van Syrië moet de plannen van de Turkse staat verwerpen en zich niet vestigen in de gebieden onder Turkse bezetting.

Na Raqqa en Mosul is de Turkse staat ook van plan een nieuwe hoofdstad van terreur te creëren. Om dit plan in daden om te zetten, gebruikt Turkije de bevolking van Syrië om een ​​nieuw centrum van terreur weer te geven als een bedreiging voor het Midden-Oosten en Europa, en om te voorkomen dat Syrië een veilig land wordt.

We roepen de bevolkingen van Syrië op, ontheemd uit hun thuisland, vooral de inwoners van Ghouta, om rekening te houden met de huidige situatie en niet te worden misleid door de Turkse staat. We hopen dat ze aandacht zullen schenken aan deze oproep om de grote tragedie te vermijden die zal ontstaan ​​als de demografische structuur van de regio wordt veranderd. “