HDP- en DTK- leden verhinderd om dorp van Öcalan te bezoeken

Een groep HDP- en DTK-leden die op zijn verjaardag op weg waren naar Amara, Öcalan’s dorp , zijn tegengehouden in Halfeti.

Covoorzitter Berdan Öztürk van het Democratisch Volkscongres (DTK),Sibel Yiğitalp van de Democratische Vokspartij (HDP) Amed , Dilek Öcalan parlementslid voor Urfa, parlementslid Saadet Becerikli voor Batman, Aycan İrmez parlementslid voor Batman, Mizgin Irgat parlementslid voor Bitlis, parlementslid Behçet Yıldırım voor Adıyaman en HDP Urfa-medevoorzitter Ayşe Sürücü en andere vertegenwoordigers werden geblokkeerd door Turkse veiligheidstroepen toen ze op weg waren naar Urfa’s Amara-dorp, waar Abdullah Öcalan werd geboren, om zijn verjaardag vandaag te vieren.

De politici werden aangehouden bij een controlepunt terwijl ze het district Halfeti van Urfa verlieten en mogen niet naar Amara gaan.