BOYCOT TOERISME IN TURKIJE

Waarom zou u overwegen om Turkije te bezoeken?
Turkije staat bekend om zijn goedkope vakantiepakketten en voor aangenaam weer, stranden en historische plaatsen die duizenden jaren oud zijn.

Waarom zou je Turkije niet moeten bezoeken?

Turkije is in toenemende mate autocratisch geworden, met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan die zijn greep op de macht verstevigde na een referendum van twijfelachtige legitimiteit over de presidentiële macht in 2017. Erdogan heeft de rangen van de regering, rechterlijke macht en militairen gezuiverd, en Turkije staat wereldwijd op de eerste plaats met haar aantal gedetineerde journalisten. Het autoritaire regime van Erdogan instrumentaliseert de islam voor zijn eigen machtsdoeleinden en heeft immense druk gelegd op vrouwen en religieuze en etnische minderheden zoals alevieten en yezidi’s, en antisemitisme en anti-christelijke retoriek zijn mainstream. Buitenlandse bezoekers voelen zich in eerste instantie welkom maar zien meteen een verandering in hun houding zodra ze de daden van Erdogan en Turkije in twijfel trekken. Dit kan betekenen dat ze worden vastgehouden en gedeporteerd of zelfs gevangengezet.

Als je niet wilt genieten van je vakantietijd naast enkele van ‘s werelds meest beruchte jihadistische groepen, moet je Turkije vermijden.

Turkije is nu een coördinatiecentrum voor radicaal-islamitische jihadistische groepen in het Midden-Oosten. Jarenlang heeft Turkije gehandeld als de belangrijkste doorgang voor buitenlandse strijders en bevoorrading van de Islamitische Staat (ISIS) en vele andere jihadistische groepen in Syrië en Irak. Turkije herbergt verschillende jihadistische groepen binnen zijn grenzen, en deze groepen blijven aanwezig in steden in heel Turkije. De Turkse militairen werken open en direct samen met verschillende jihadistische groepen in Syrië om de Syrische Democratische Krachten (SDF) te bestrijden, een belangrijke lokale bondgenoot van de Wereldwijde Coalitie tegen ISIS.

Uw toeristengeld wordt gebruikt voor het financieren van inspanningen om de meest toegewijde tegenstanders van ISIS te terroriseren.

Turkije heeft zijn militaire en politieke campagne van ontkenning en onderdrukking tegen de Koerden vernieuwd. Naast het arresteren van duizenden Koerdische journalisten, burgemeesters, partijleiders, leraren, kunstenaars en vrouwenrechtenactivisten, heeft Turkije de volledige macht van zijn leger ontketend in Koerdische meerderheidgebieden, waaronder Nusaybin, Cizre, en het historische district Sur van Diyarbakir, waar geen respect is voor het burgerleven. Volgens de VN is het mogelijk dat er tot 1 miljoen burgers zijn ontheemd in de moordende oorlog tegen de Koerden in Turkije.

Naast het richten op Koerden binnen Turkije, valt het Turkse leger ook geregeld Koerdische gebieden in Irak en Syrië aan, gericht op het vernietigen van juist de mensen die de felste tegenstanders zijn van ISIS, die zich jarenlang dapper hebben verzet tegen ISIS, en hebben verslagen. Het verzet van het Koerdische volk heeft ISIS, dat het Midden-Oosten en Europa bedreigt, tot grote teleurstelling van Turkije aanzienlijk verzwakt.

Naast het richten op Koerden binnen Turkije, valt het Turkse leger ook geregeld Koerdische gebieden in Irak en Syrië aan, gericht op het vernietigen van juist de mensen die de felste tegenstanders zijn van ISIS, die zich jarenlang dapper hebben verzet tegen ISIS, en hebben verslagen. Het verzet van het Koerdische volk heeft ISIS, dat het Midden-Oosten en Europa bedreigt, tot grote teleurstelling van Turkije aanzienlijk verzwakt.

Oorlogsbudget voor 2018 verhoogd met 41%

De AKP-regering keurde een defensiebudget van 41% goed voor een periode van slechts één jaar en stelde het budget voor defensie en veiligheid voor 2018 op 92,7 miljard Turkse lira’s. Deze begroting vertegenwoordigt duidelijk de wens om bestaande conflicten uit te breiden en nieuwe te initiëren in het komende jaar.

Erdogan heeft meer geld nodig voor zijn oorlog

Het is duidelijk dat de inkomsten uit toerisme nodig zijn als een hoofdcomponent van de financiering voor de verhoging van het budget voor militaire en paramilitaire (bijvoorbeeld ISIS, al-Qaida en andere jihadistische groepen). Toerisme is een van de grootste bronnen van inkomsten voor Turkije, aangezien Turkije momenteel de nummer zes toeristische bestemming ter wereld is en jaarlijks meer dan 30 miljoen toeristen trekt. De huidige toeristeninkomsten van Turkije werden vorig jaar geschat op meer dan $ 25 miljard, en volgens het plan van Erdogan zal dit naar verwachting stijgen tot $ 86 miljard. Geld besteed aan vakanties in Turkije zal worden besteed aan het defensiebudget, omgezet in raketten, traangas, tanks en sluipschutters.

Uw toeristengeld zal niet worden gebruikt om een ​​beter Turkije te bouwen, het zal worden gebruikt om de Turkse oorlogsmachine te financieren en de jihadistische bondgenoten van Turkije te helpen – het zal worden gebruikt om de oorlogsvlammen in het Midden-Oosten aan te wakkeren en de vluchtelingencrisis nog erger te maken.

Turkije voert agressief een militaire campagne om Syrië te destabiliseren en jihadistische groepen te versterken waarvan de doelstellingen niet beperkt zijn tot het Midden-Oosten. De recente aanslagen en invallen van Turkije tegen Afrin, het kanton van de Democratische Federatie van Noord-Syrië, onderdeel van de soevereine staat Syrië, zijn een agressie die het internationaal recht schendt.

Je zuurverdiende geld moet niet bijdragen aan Erdogans strategie van etnische zuiveringen tegen kinderen, vrouwen en mannen! Breng je vakantie niet door in Turkije!