50 nieuwe PKK-onderzoeken in twee maanden tijd – Duitsland

Volgens het federale parket zijn er 50 nieuwe onderzoeken gestart in de eerste twee maanden van 2018 op verdenking van banden met de PKK.

De samenwerking van de federale regering met het fascistische Erdoğan-regime verloopt soepel. Als woordvoerder van het federaal parket, aangekondigd aan DPA, zijn in januari en februari 2018 ongeveer 50 nieuwe onderzoeken gestart op verdenking van banden met de PKK. In 2017 waren er 136 nieuwe procedures. In de voorgaande jaren was er een lichte stijging van 13 in 2013 naar bijna 36 in 2016.

Tijdens een bezoek van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu aan zijn tegenhanger Sigmar Gabriel in de eerste week van januari, was er al een nieuw begin gesignaleerd in de betrekkingen tussen de twee landen. Onmiddellijk daarna leken nieuwe onderzoeksprocedures te zijn gestart tegen activisten van de Koerdische bevrijdingsbeweging.

De PKK is sinds 1993 in Duitsland verboden. In de afgelopen twee jaar zijn elf Koerdische activisten veroordeeld tot tussen twee en drieënhalf jaar in de Bondsrepubliek onder sectie 129b StGB.