Turkse gevechtsvliegtuigen slopen martelaarskerkhof in Zuid-Koerdistan

Tijdens luchtaanvallen door het Turkse leger in Zuid-Koerdistan is zondagavond een martelaarskerkhof  gebombardeerd.

De gevechtsvliegtuigen van het binnenvallende Turkse leger hebben op zondagavond bombardementen uitgevoerd in de dorpen Alye Reş, Bestê en Maradu in het district Jarawa in het district Qeladizê in Zuid-Koerdistan.

Het Martelaar Gulan- en Martelaar Simko-kerkhof in het dorp Maradu werden ook geraakt in het bombardement. Terwijl verschillende graven werden vernietigd, werden het Martelaar Gulan en het Martelaar Simko Museum, waar foto’s en herinneringen aan de martelaren worden bewaard, met de grond gelijk gemaakt.

De aanval beschadigde bovendien veel bomen op de begraafplaats en verwoestte het gebied dat was gebouwd voor bezoekers. Een koran en boeken op de begraafplaats verspreidden zich als gevolg van het bombardement dat ook schade aanrichtte in civiele gebieden.

Het binnenvallende Turkse leger heeft eerder vele begraafplaatsen, monumenten, Unesco Werelderfgoed, een ziekenhuis, scholen en burgerhuizen in Noord-Koerdistan en Afrin gebombardeerd en gesloopt als onderdeel van zijn ISIS-achtige praktijken.