Nieuwe ontwikkeling op Imrali: Öcalan’s tv en radio zijn weggehaald

KCK Lid Uitvoerende Raad Mustafa Karasu heeft nieuwe informatie over de situatie in Imrali gedeeld, waarin staat dat Öcalan’s televisie en radio zijn weggehaald nadat het Turkse leger het centrum van Afrin overnam.

Na het uitlatingen van Murat Karayılan, Uitvoerende Raad van PKK , bracht de Uitvoerende Raad van KCK Mustafa Karasu ook een opvallende bewering naar voren over Abdullah Öcalan’s situatie in de gevangenis van Imrali. Karasu schreef een artikel en schreef over een nieuwe ontwikkeling met betrekking tot Öcalan.

Televisie en radio weggenomen

Karasu verklaarde dat de televisie en de radio van Öcalan is weggenomen en de druk op hem is toegenomen: “Nadat het stadscentrum van Afrin was binnengevallen, stoorde sommige mensen zich aan de houding van leider Apo waarop zijn televisie -die maar een paar kanalen had- en zijn radio werden weggehaald,  en volgens informatie die we ontvingen hebben ze zijn leefomstandigheden verder verslechterd. Door deze toevlucht tot dergelijke maatregelen laten zien hoe zwak en fragiel het AKP-MHP-fascisme is.”

Karayılan: “We hebben nieuwe informatie ontvangen”

PKK Uitvoerend Comitélid Murat Karayılan had eerder een belangrijk stuk informatie over Öcalan aangekondigd. Karayılan had verklaard dat de staat een comité naar Imrali stuurde om het verzet in Afrin te beëindigen, en zei het volgende over de nieuwe ontwikkeling op het eiland: “We hebben nieuwe informatie ontvangen. Ik wil hier niet alles aankondigen. De administratie van onze beweging zal de nodige officiële verklaring over dit onderwerp afleggen aan onze mensen en het publiek. Er is een strategische alliantie tussen Turkije en Rusland. Een comité ging naar Imrali om het verzet in Afrin te beëindigen, waarbij ze onze leider onder druk probeerden te zetten om dit verzoek in te willigen maar Leider Apo weigerde. Dus ze hebben de systemische foltering in Imralı nog verder doorgevoerd. We hebben dergelijke informatie ontvangen, maar zoals ik al zei, zal het bestuur van onze beweging hierover een gedetailleerde verklaring afleggen. Het is een belangrijk probleem.

Het is heel duidelijk te zien dat de Turkse staat zich zeer vijandig opstelt tegenover het Koerdische volk. Ze hebben allianties gevormd met verschillende krachten om de weerstand van de Koerden te doorbreken. Hun houding en hun aanvallen zijn niet van het gewone kaliber. Dit is een zeer uitgebreide en diepe aanval. Dat is de output. Het lijdt geen twijfel dat Leider Apo deze situatie ook heeft opgemerkt en de nodige standpunten heeft getoond. Dit is ons begrip met de informatie die we hebben. Een andere situatie die heeft gewekt is dat de vijand grote moeite heeft gehad met het verzet van onze mensen. Het is duidelijk dat ze hun toevlucht hebben genomen tot allerlei methoden om de weerstand te doorbreken. In dit kader geloof ik dat meer uitgebreide informatie de komende dagen openbaar zal worden gemaakt.

Aangepaste zenderpakket

Öcalan kon alleen naar TRT FM luisteren en kreeg in januari 2011 een kleine televisie met slechts 5 kanalen. Op 12 januari 2013 werd de televisie in zijn kamer aangepast en het ministerie van Justitie had aangekondigd dat Öcalan in staat was om “TRT-1, TRT-6, CNN Türk, Kanal 7, Samanyolu, Show TV, Kanal D, ATV, Star, Ülke TV, Kanal 24 en NTV-uitzendingen” te bekijken.