PKK’s Karayilan: Afrin-verzet zal resulteren in een grote overwinning

PKK’s Murat Karayilan begroette de strijd van het volk van Afrin tegen Turkse indringers en zei dat het verzet tot een grote overwinning zal leiden.

In een interview met Ronahi TV sprak PKK-lid van het Uitvoerend Comité Murat Karayilan over het verzet in Afrin, de mogelijke uitkomst van de conflicten en de gevolgen daarvan in de regio.

Karayilan beschreef de eerste fase van het verzet als succesvol en zei dat de weerstand in de tweede fase zal resulteren in een grote overwinning.

“In de tweede fase, als de weerstand voortgaat met dezelfde methode en vastberadenheid, zal deze barbarij worden verslagen. Onze mensen zullen overwinnen. De overwinning van onze mensen zal de overwinning van vrijheid en democratie zijn”, zei hij.

Enkele fragmenten uit het interview met Karayilan

“De weerstand van Afrin heeft de 53ste dag bereikt. Het is succesvol. Het verzet in Afrin heeft een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de oorlog geopend. In een klein gebied verzetten de strijders zich tegen het op een na grootste leger van de NAVO, met kleine wapens en een sterke wil.”

“De gevechten gingen een nieuwe fase in. De eerste fase was succesvol. De nieuwe fase zal worden voortgezet met de juiste methoden en de weerstand zal resulteren in een grote overwinning. Wij geloven dat de weerstand de basis hiervoor heeft gelegd.”

“Als de inwoners van Afrin ervoor kiezen hun stad te verlaten, zullen ze nooit meer terug kunnen keren. De toekomst van Afrin ligt in de handen van haar bevolking. Als ze vandaag hun houding vasthouden, zal de overwinning van hen zijn. De aanvallen van het Turks fascisme, Al Nusra en ISIS zullen falen.”

“Onze mensen moeten offers brengen. We zullen onze mooie Afrin niet verlaten. We zullen het niet in de steek laten. We zullen winnen door dit op deze manier te benaderen.”

“De bevolking van Rojava hebben gevochten tegen ISIS, Al Nusra en andere bendegroepen. De internationale coalitie bood hen hulp. Ze gaven vijfduizend martelaren voor deze strijd. De Turkse staat probeert daar wraak op te nemen. Ze namen ISIS, Al Nusra en Ahrar al-Sham aan hun zijde en vielen Afrin aan.”

“Met wiens wapens valt deze barbaarse staat de YPG en de mensen van Afrin aan? Ze voeren deze oorlog uit met de wapens geleverd door de VS, Duitsland en andere leden van de Europese Unie. Dit is duidelijk een hypocrisie en ondankbaarheid.”

“De moordzuchtige Ittihat Terakki doodde 1,5 miljoen Armeniërs met het argument dat het Ottomaanse Rijk in gevaar was. Vandaag hebben MHP en AKP een alliantie gevormd en gebruiken ze als argument “Turkije is in gevaar” om Koerden aan te vallen en hen af ​​te slachten. Dit is de politiek van een genocide. Dit is genocide, daar is geen andere verklaring voor. We hebben gewaarschuwd dat andere staten hierbij geen partij zouden moeten kiezen. Maar Rusland werd nu officieel hierbij betrokken.”

“Maar we geloven in het geweten van de mensheid. Wij zijn van mening dat de publieke opinie en sommige staten hiertegen zijn ​​en dat zij zich hiertegen zullen verzetten. De mensen van Afrin zijn niet alleen.”

“Turken zullen zich niet terugtrekken uit de gebieden die ze zijn binnengevallen. Hebben ze zich teruggetrokken uit Cyprus? Ze zullen zich niet terugtrekken uit Jarablus, Al Bab of Afrin. Er zijn overal posters van Erdogan in Jarablus. Het Turkificatiebeleid is hier van kracht. Ze noemen het ‘onze bodem’.”