Politie-invallen bij “Osmanen Germania” in Duitsland

In drie deelstaten vonden invallen plaats tegen leden van de Osmanen Germania, een Turkse ultra-nationalistische bende georganiseerd in 2014.

Volgens een persbericht van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken hebben sinds 6:00 uur anti-corruptie onderzoeksacties plaatsgevonden tegen de club Osmanen Germania BC (Ottomanen in Duitsland) in Noord-Rijnland-Westfalen, Baden-Württemberg en Hessen .

De huiszoekingen worden uitgevoerd in opdracht van de federale minister van Binnenlandse Zaken. Er is een “dringend vermoeden dat het doel en de activiteit van de club Osmanen Germania BC de strafwetten overtreden”.

Volgens informatie van het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken heeft de “Osmanen Germania BC” momenteel 22 lokale groepen verspreid over het gehele federale grondgebied, met een groot deel van de ongeveer 300 leden met “Turkse roots”.

Achtergrond

In januari 2018 bevestigde het ministerie van Binnenlandse Zaken van Noord-Rijnland-Westfalen dat de “biker-achtige” organisatie van Turkse nationalisten die extreemrechtse posities innemen, contact onderhoudt met het “Erdogan-regime in de ruimste zin”. Foto’s op het internet toonden persoonlijk contacten van leidinggevende leden van de snelgroeiende groep in NRW met vertegenwoordigers van de AKP en de rechterlijke macht.

De activiteiten van de Osmanen Germania-bende die zich heeft georganiseerd onder het mom van een boksclub, zijn onderwerp van discussie geworden in Duitsland. De bende werd onder de aandacht gebracht in de Stuttgarter Nachrichten-krant en het ZDF-televisieprogramma Frontal 21, en het publiek eiste daarom een ​​serieus onderzoek naar de banden van deze bende met het AKP-regime.

De partij ” De Groenen” (Der Grunen) in het staatsparlement had een schriftelijke vraag ingediend over de vraag of het staatsbestuur op de hoogte was van de banden tussen Osmanen Germania en de UETD. De Groene-fractievoorzitter Hans-Ulrich Sckerl eiste een grondig onderzoek met alle mogelijkheden van inlichtingen- en veiligheidseenheden.

De ambtenaar van De Groenen had ook gewezen op de informatie over de AKP die de Osmanen Germania financierde en zei: “Het financieel ondersteunen van aanvallen op Koerden in Duitsland en mensen die openlijk hun mening uitspreken is onaanvaardbaar.”

Al eerder was aan het licht gekomen dat AKP-parlementslid Metin Külünk, die nauw verbonden is met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, verschillende keren geld naar de leiders van Osmanen Germania had overgemaakt voor de aankoop van wapens. Nadat informatie en documenten doken op in Duitse media, moesten beveiligingseenheden een onderzoek instellen tegen de bende.

Lees ook:

Ministerie bevestigt banden tussen Turkije en Osmanen Germania

Gewapende Turkse bende in Duitsland in opdracht van Erdoğan