KNK: Dringende oproep voor Afrin

Het Koerdisch Nationaal Congres doet een dringende oproep voor Afrin aan de VN-Veiligheidsraad.

Op dit moment staan honderdduizenden burgers in Afrin onder zwaar bombardement van Turkse gevechtsvliegtuigen.

Het stoppen van deze invasie is een historische verantwoordelijkheid geworden. Turkije zet het bloedbad van Afrin voort ondanks de VN-resolutie voor een staakt-het-vuren.

Stop de genocide en etnische zuivering door de bezetters van het Turkse leger.

Het Koerdische volk in Afrin wordt onderworpen aan genocide en etnische zuiveringen door het Turkse leger met de steun van jihadistische groepen zoals Al-Qaeda, Al-Nusra en de overblijfselen van ISIS.

Deze invasie en genocidale aanval wordt uitgevoerd voor de ogen van de mensheid. Een stad staat nu op de rand van verwoesting door het op een na grootste leger van de NAVO dat is uitgerust met de meest geavanceerde wapens die door verschillende landen worden geproduceerd. Deze aanval wordt gelegitimeerd door het verspreiden van propaganda alsof legers van twee grote staten met elkaar aan het vechten zijn. Die bevoegdheden, inclusief de permanente leden van de VN-Veiligheidsraad, die wapens leveren aan Turkije, zijn medeplichtig aan deze misdaad.

Menselijke schilden

De inwoners van de stad Afrin weigeren hun huizen te verlaten en leveren inspanningen om de invasie te weerstaan. Toen het Turkse leger en zijn bendes binnen 1 km van het stadscentrum naderden, startten burgers in Afrin acties tegen de indringers. Verschillende voertuigkonvooien werden opgezet door de bewoners, en activisten toerden door de stad om iedereen op te roepen deel te nemen aan de menselijke schildactie. Gedurende 52 dagen van aanvallen heeft het binnenvallende leger meer dan 290 burgers gedood.

We doen een beroep op de VN-Veiligheidsraad om in te grijpen en de Turkse invasie van Afrin te stoppen.

• We doen een beroep op de VN-Veiligheidsraad om vastberaden te pleiten voor resolutie 2401, en niet om het Turkse regime te onttrekken aan zijn verantwoordelijkheid voor zijn acties in de regio Afrin, Syrië.

• We dringen er bij de internationale gemeenschap op aan het staakt-het-vuren van de VN-Veiligheidsraad te handhaven en ervoor te zorgen dat humanitaire en medische hulp wordt verleend aan burgers die deze hulp dringend nodig hebben, zowel in Afrin als in Ghouta.

We benadrukken de dringende noodzaak van de implementatie van een no-fly-zone over de regio Afrin om het leven van burgers, civiele infrastructuur, woonwijken en belangrijke monumenten en culturele artefacten te behouden. We nodigen de internationale gemeenschap uit om te helpen bij de handhaving van deze No-Fly-Zone met vredestroepen of waarnemersdelegaties.