Hollande: Degenen die worden aangevallen in Afrin zijn degenen die vechten tegen ISIS

Xalid Isa, Rojava-vertegenwoordiger voor Frankrijk had een ontmoeting met de voormalige president van Frankrijk, François Hollande, om de aandacht te vestigen op de invasie van de Turkse staat en genocidale aanvallen tegen Afrin.

Koerden zetten hun diplomatieke inspanningen in Europa voort tegen de invasie van de Turkse staat en de genocidale aanvallen op Afrin. Rojava-vertegenwoordiger voor Frankrijk, Xalid Isa heeft op deze basis een ontmoeting gehad met de voormalige president van Frankrijk.

In een korte verklaring na de bijeenkomst zei Hollande dat de bijeenkomst verschillende onderwerpen had, waarvan de belangrijkste – zei hij – het belang van inspanningen om de luchtaanvallen door de Turkse staat op Afrin te laten stoppen en het Syrische luchtruim te sluiten voor Turkije.

Hollande zei; “Zoals je je herinnert, zijn degenen die vandaag in Afrin getroffen worden degenen die tegen ISIS strijden ter ondersteuning van de Internationale Coalitie en degenen die ook een helpende hand hebben gegeven aan de Arabieren in Raqqa. Tijdens mijn ambtstermijn als president hielden we constant contact met de Koerden in de strijd die we met de Coalitie in Syrië en Irak hebben ontwikkeld. De bijeenkomst van vandaag was gebaseerd op dit concept.”

Xalid Isa sprak na Hollande en herinnerde eraan dat Frankrijk het eerste land was dat optrad in termen van steun van internationale troepen tijdens de Kobanê-gevechtsperiode. Hij zei dat vandaag dezelfde gevoeligheid moet worden getoond voor Afrin.