KCK dringt er bij de internationale mogendheden op aan om in Afrin tussenbeide te komen

De Vereniging der Koerdische Gemeenschappen (KCK) roept iedereen op om op te staan tegen de Turkse invasie van Afrin en dringt er bij internationale mogendheden op aan om tussenbeide te komen.

“Het AKP-MHP-fascisme voert een invasieactiviteit uit met een motivatie om een ​​genocide uit te voeren. Een genocide tegen de Koerdische samenleving is erop gericht mensen te dwingen hun land te verlaten en het democratische systeem te vernietigen. Dit is de reden waarom steden worden gebombardeerd en honderden burgers reeds werden gedood, inclusief vrouwen en kinderen. Deze invasie en genocideaanval wordt uitgevoerd voor de ogen van de mensheid. Een stad staat nu op de rand van verwoesting door het op een na grootste leger van de NAVO dat is uitgerust met wapens die door verschillende landen zijn geproduceerd. Deze aanval wordt gelegitimeerd door propaganda te verspreiden alsof twee legers van de grote staat met elkaar vechten. Die bevoegdheden, inclusief de permanente leden van de Veiligheidsraad van de VN, die wapens aan Turkije leveren, zijn medeplichtig aan deze misdaad “, aldus de verklaring.

KCK dringt er bij de permanente leden van de VN-Veiligheidsraad op aan om tussenbeide te komen en de Turkse invasie van Afrin te stoppen. De organisatie zei dat het stoppen van de invasie een historische verantwoordelijkheid is geworden en riep alle Koerden en hun supporters op om demonstraties te organiseren voor de Russische en Amerikaanse ambassades.

KCK roept alle Koerden op om zich bij de menselijke schild in Afrin aan te sluiten en voegde eraan toe: “Degenen die Afrin kunnen bereiken, moeten daar onmiddellijk heen gaan en een schild vormen tegen deze genocide”.

“Vandaag is de dag om op te staan ​​voor onze mensen. Als we vandaag niet opstaan, zullen alle mensen van Rojava Koerdistan met deze genocide geconfronteerd worden “, luidde de verklaring.