Turks leger bereikt buitenwijken Afrin

De Turkse strijdkrachten van de “Operatie Olijftak” en hun bendes zetten hun aanval op het gebied rond Afrin voort, als een deel van hun inspanningen om het gebied rond Afrin te bereiken en er een volledige belegering aan te onderwerpen. Er wordt gevreesd voor de levens van honderdduizenden burgers.

Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten houdt toezicht op mensenrechten en op de voortzetting van de  gevechten tussen de YPG en de zelfverdedigingstroepen tegen de Turkse troepen haar rebellen en islamitische groeperingen in gebieden in het noordoosten en noordwesten van de stad Afrin en het oosten en zuidwesten.

Sinds de aanvang van “Operatie Olijftak” hebben de Turkse troepen met hun bendes ongeveer 38% van de totale dorpen van Afrin onder controle, waaronder de belangrijkste vijf steden Jendires, Sharra, Raju, Bulbula en Sheikh Hadid.

Deze versnelde vooruitgang door de Turkse troepen en de facties stelde hen in staat verder te gaan en de buitenwijken van de stad Afrin te bereiken, waar slechts op enkele honderden metersafstand de Turkse strijdkrachten van het noordoosten van de stad zich bevinden. Als ze erin slagen elkaar te ontmoeten, dan zullen ze een volledige belegering opleggen aan de stad Afrin en alle dorpen die nog onder de controle staan ​​van de Koerdische krachten, waar de Turkse troepen hun intensieve luchtaanvallen, raketaanvallen en artilleriebeschietingen op de gecontroleerde gebieden van de Koerdische strijdkrachten verdere vernietiging zullen veroorzaken, te midden van toegenomen angst voor het leven van honderdduizenden burgers die zich nog steeds in het gebied van Afrin bevinden.

terwijl de Turkse strijdkrachten doorgaan met hun vooruitgang ondanks het toenemend aantal burgerslachtoffers en het schenden van de VN-revolutie van een staakt-het-vuren voor 30 dagen.