Jaysh al-Thuwar: Indien nodig sturen we meer eenheden naar Afrin

Een van de commandanten van Jaysh Al-Thuwar, Xelef Mihemed, zei dat sommige troepen in het oosten van de Eufraat naar Afrin waren overgebracht. Indien nodig zullen “extra krachten naar Afrin worden gezonde”.

Xelef Mihemed zei dat ze meer belang hechten aan de strijd voor Afrin dan aan de strijd voor Deir ez-Zor: “De mensen van Afrin bestrijden het terrorisme in plaats van de hele wereld. De strijders van Afrin waren eerst in Kobanê , Raqqa, Deir ez-Zor en andere plaatsen. Afrin is niet zoals de andere plaatsen waar Rusland en Turkije plannen voor hebben. Afrin is groter dan hun plannen.”

Vanwege de stilte van de internationale anti-ISIS-coalitie over de aanvallen op Afrin, werd besloten enkele van de troepen uit het oosten van de Eufraat terug te trekken naar Afrin.”We zullen niet net als de Arabische staten,stilletjes toekijken hoe Turkije probeert Syrië te bezetten , we zullen Afrin verdedigen,” zei Mihemed.

Mihemed herinnerde zich dat Afrin de schreeuw om hulp van het volk in Raqqa en Deir ez-Zor had gehoord en vervolgde: “De strijders van Afrin waren aanwezig ijn elk gebied bij de bevrijding uit de handen van ISIS. Nu de Raqqa en Deir ez- Zor-strijders de oproepen horen van de bevolking van Afrin nemen zij hun plaats in in de strijd tegen de aanvallen van het Turkse leger.”

De commandant van Jaysh Al-Thuwar eindigde met de volgende woorden: “Voor ons maakt het niet uit of de internationale coalitie onze terugtrekking van het front tegen de ISIS aanvaardt of niet. Vooral de door de VS geleide anti-ISIS coalitie is zelf verantwoordelijk voor deze terugtrekking. Het verdedigen van Afrin heeft voorrang op de strijd tegen ISIS in Deir ez-Zor. “Indien nodig zullen we twee of drie eenheden naar Afrin sturen om te reageren op de aanvallen van het Turkse leger.”