Beeldmateriaal bewijst: Bloedbad van Firefiye gepleegd door het Turkse leger

Een Turkse gewapende drone doodde twee mensen en verwondde vijf anderen nabij het dorp Fireriye in Jindires. De beelden van de bombardementen werden vrijgegeven door het officiële persbureau van Turkije en het rapport probeerde het Turkse leger van het bloedbad vrij te spreken en de YPG de schuld te geven.

Onlangs bracht Turkse Anatolia Nieuwsagentschap (AA) beeldmateriaal uit dat was opgenomen door een gewapende drone, die een explosie nabij een voertuig in het dorp Fireriye in Jindires liet zien. AA beweerde dat de aanval werd uitgevoerd door YPG.

In het voertuig bevond zich een Arabische familie die probeerde te ontsnappen aan het bombardement. Diyana Gazi El Saleh (baby van 3 maanden) en Mahmud Elo (25) werden gedood en Ebdulah Tirkî Dawud, Xetuce Mistefa Mistefa, Suphi Gazi El Saleh, Seyyah Cemal El Saleh en Atur El Saleh Hesen raakten gewond bij de aanslag.

De overlevenden zeiden dat hun voertuig het doelwit was van een luchtaanval. De familie probeerde eigenlijk achter de Turkse linies te komen om hun familieleden te ontmoeten die tot de FSA-bendes behoren.

Het beeldmateriaal dat werd vrijgegeven door Anatolia Nieuwsagentschap laat twee personen zien die een explosief op de weg planten op een niet-geïdentificeerde locatie. Die personen beginnen te rennen na het planten van het apparaat en zijn daarna geraakt door een luchtaanval.

Later werd het busje met burgers getroffen door een luchtaanval. De eerste aanval raakte niemand, dus de burgers springen uit het voertuig en beginnen weg te rennen. Ze werden het doelwit van een tweede luchtaanval.

De Turkse media beweerden dat de aanval werd uitgevoerd door YPG met explosieven langs de weg, maar de beelden zijn glashelder en laten iets anders zien.