JIN-TV-yayına-başladı

Jin TV van start op Internationale Vrouwendag

De Koerdische tv-zender voor vrouwen, Jin TV, startte haar uitzending op 8 maart Internationale Vrouwendag.

Het in Nederland gevestigde Koerdische Jin-station voor vrouwen begon zijn testuitzending via Hotbird-satelliet op 8 maart.

Jin TV is te bekijken op:

Satelliet: Hotbird 13 ° E
Frequentie: 11 054 MHz
Polarisatie: horizontaal
Symbolrate: 27500
FEC-snelheid: 5/6

In een verklaring presenteerde Vrouwenorganisatie Newa de nieuwe zender  Jin TV aan alle vrouwen die hun leven wijden aan de vrouwenstrijd en aan de nagedachtenis van Sara, Rojbîn en Ronahî, die in 2013 in Parijs werden vermoord.

De verklaring luidt als volgt;

“JIN TV zal ernaar streven de inspanningen van vrouwen binnen elk gebied van het leven zichtbaar te maken. Uitgaand van de relatie tussen mannen en vrouwen, zal het ook werken aan de relatie tussen vrouwen en kinderen en mannen en kinderen, aangezien ze het maatschappelijk leven tot het wezenlijke beïnvloeden. Het zal de fundamenten van de samenleving in twijfel trekken van de distributie in het gezin naar de criteria voor democratische gezinnen.

JIN TV zal duidelijk maken dat het ‘vastzitten in een sleur’, niet het lot van vrouwen hoeft te zijn en zal oplossingen zoeken voor problemen die zich aandienen in ons leven. Ook zullen we proberen vrouwen aan te moedigen in deze zaken.

Onze televisie combineert een meertalige, multiculturele, multidirectionele uitzendstijl met de creativiteit van rede en emotie. Tegen een reguliere media die diversiteit negeert, zal deze gebaseerd zijn op pluraliteit.

Het zal de onzichtbare, genegeerde arbeid van vrouwen opnieuw zichtbaar maken. Thuis, op het veld, op kantoor, op straat, met inspanningen van vrouwen in elke branche.”