Turkse bendes plunderen Koerdische dorpen

In het noordelijke deel van Afrin, Noord-Syrië, begaan het Turkse leger, ISIS / Al-Nusra-bendes niet alleen bloedbaden tegen de burgerbevolking, maar plunderen ze ook de dorpen en huizen van Koerdische inwoners.

Het Turkse leger en de geallieerde bendes plunderen alle dorpen en subdistricten die ze zijn binnengevallen in Noord-Syrië. Volgens plaatselijke bronnen zet het Turkse leger de bendes aan tot oorlog door een fatwa te geven dat de eigendommen in binnengevallen dorpen in een oorlog  halal zijn. Op deze manier plunderen de bendes alles wat bruikbaar is in de dorpen die ze binnenkomen.

Rapporten suggereren dat bendegroepen de binnengevallen dorpen en de eigendommen in de dorpen confisqueren. Volgens rapporten komen Turkse troepen de dorpen binnen nadat het plunderen door bendegroepen heeft plaatsgevonden.

Aan de andere kant heeft het Turkse leger na de openbaring van videobeelden van “kippenroof” en de inbeslagname van de tractor van een dorpsbewoner die voor dit doel geëxecuteerd werd ,de bendeleiders opgedragen geen video’s te registreren tijdens het plunderen en de nummerplaten van de gestolen tractoren en auto’s te verwijderen.

Naar verluidt worden de goederen zoals auto’s, bouwmachines, landbouwwerktuigen, witgoed, dieren en olijfolie geplunderd door de bendes en later naar verschillende steden gebracht, waaronder Idlib, Hatay, Kilis, Antep, Azaz, Jarablus en Bab, waar het wordt doorverkocht. De bezittingen die zijn geplunderd in dorpen van Jindires worden voornamelijk verkocht in Idlib en Hatay, de geplunderde goederen uit de dorpen van Shiye en Rajo worden verkocht in Hatay en Antep en datgene geplunderd in de dorpen van Shera worden verkocht in Kilis, Azaz en Jarablus.