De politie van Berlijn heeft officieel het YPG-verbod opgeheven

De strijd van de Koerden en hun vrienden in Duitsland tegen het verbod op YPG / YPJ-vlaggen is tot een einde gekomen. De politie van Berlijn heeft verklaard dat de YPG-vlag tijdens demonstraties kan worden gedragen.

Afgelopen juni hielden Koerden en hun vrienden een demonstratie in de Duitse hoofdstad Berlijn uit protest tegen de beslissing van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken om vlaggen van de PYD, YPG en YPJ te verbannen.

Onlangs heeft een Koerdische burger in Duitsland een rechtszaak aangespannen tegen het verbod door de Berlijnse politie. Volgens de Tagesspiegel verklaarde een politieambtenaar in het proces dat PYD, YPG en YPJ niet meer werden verboden.

In een recent onderzoek tegen een Koerdische burger die een YPG-vlag op Facebook deelde, vond het gerechtshof in Aken de politie onrechtvaardig en verklaarde dat het geen misdaad was om de YPG-vlag op sociale media te delen.