Boodschap van Noord-Syrië tot Ankara: je zult deze oorlog verliezen

Turkije zal een zware prijs betalen voor de aanval op Afrin en er is geen kans dat de Erdogan-Bahceli-alliantie deze oorlog zal winnen, verklaarde de co-voorzitster van de Noord-Syrische Democratische Federatie Hediye Yusif.

In een interview met de ANF waarschuwde Hediye Yusif dat Turkije in zijn ondergang wordt gesleept en drong er bij Turkse mensen op aan te reageren tegen de invasie-aanvallen op Rojava.

“Turkse mensen zouden moeten zien dat een huis gebouwd op Koerdisch land hen niet ten goede komt. Je kunt geen huis voor jezelf bouwen door de huizen van de Koerden te vernietigen. Dit zal een vijandigheid beginnen die eeuwen zal duren en de poorten voor oorlog zal openen ” zei Yusif.

Enkele fragmenten uit het interview met Yusif:

“Deze invasieoperatie zal een oorlog brengen die lange jaren of misschien eeuwen zal duren. Het zal een klimaat creëren waarin elk stuk van dit land in een slagveld zal veranderen en de tranen van slachtoffers altijd aanwezig zullen zijn.”

“De Turkse staat voert deze oorlog uit met chauvinisme en nationalisme. Ondanks alles verwachten we dat Turkse mensen zullen opstaan ​​tegen deze invasie. De Turkse staat zal niet profiteren van deze oorlog. Niemand zal profiteren van deze oorlog, behalve de partij van Erdogan. Vandaar dat die partij degene is die op de lange termijn de meeste schade zal lijden”.

“Dit is onze boodschap aan Turkse mensen: We zijn buren. We kunnen vriendelijk en gelijkwaardig, zij aan zij, met en goede verstandhouding leven als buren. Maar als ze ons een wapen laten zien, zullen we ze beschouwen als vijanden en doorgaan met het verdedigen van onze mensen”.

“De VN weten niet wat er in Afrin gebeurt. Ze geloven alleen in de leugens die door de Turkse staat verteld worden. We moeten de VN eraan herinneren: We zijn een natie. We hebben een geschiedenis en we bezitten dit land. Wij waren degenen die tegen terreur hebben gevochten en het hebben verslagen. Er is bij ons een invasie gepleegd en de indringer is de Turkse staat. We adviseren de VN om te stoppen met zoeken naar een uitweg en te onderzoeken hoe haar beslissingen in de regio zijn toegepast.”

“Als de VN de mensenrechten verdedigt, moet ze de Turkse staat vragen naar zijn aanvallen op vreedzame mensen die hun land hebben opengesteld voor vluchtelingen. Het moet tegen Turkije zeggen “u opent de poorten van terreur”. Heeft de VN niets anders te doen dan een uitweg te vinden of ons land en Syrië te evacueren? ”

“We verwerpen de resoluties van de VN. 500 duizend mensen verzetten zich vandaag in Afrin. Wie kan 500 duizend mensen dwingen zich te verzetten? Wie kan mensen dwingen te vechten? Als het met geweld was, renden de mensen van Afrin naar de kampen die door Turkije aan de grens werden opgezet. Maar niemand doet dat. Niemand aanvaardt om zich over te geven.”