Turkse troepen gijzelen 300 mensen ten noordwesten van Afrin

Turkse troepen hebben naar verluidt 300 mensen gegijzeld in het subdistrict Meydan Ekbez in Afrin en dwingen hen om ten gunste van de binnenvallende Turkse staat verklaringen af te laten leggen.

De dorpen van Meydan Ekbez subdistrict in het Rajo-district ten noordwesten van Afrin zijn nu een week lang belegerd door het Turkse leger en de geallieerde bendegroepen. Maar liefst 300 burgers, waaronder kinderen en ouderen, zijn onlangs gegijzeld door de binnenvallende troepen.

Volgens verlagen die zijn ontvangen van lokale bronnen, kunnen verschillende inwoners uit de dorpen Miskûtê, Walikliyê, Kurê, Gazê, Kusa en Erebliyê niet richting Afrin rijden tijdens de voortdurende invasie. Deze dorpelingen zijn door het Turkse leger in het district Meydan Ekbez verzameld en werden gedwongen om ten gunste van de binnenvallende Turkse staat te spreken.

Nadat de Turkse strijdkrachten zich gisteren op een aantal basisstations in de regio richtten is elk contact verloren met de mensen in kwestie.