Koerdische actie bij Centraal Station Amsterdam

Op het Centraal Station Amsterdam vindt momenteel een spontane Koerdische protestactie plaats.

De Koerden willen de aandacht vestigen op de gruweldaden van Turkije in Afrin. Turkije begon op 20 januari een invasiepoging op Afrin. Tot op heden zijn hierbij zo’n 300 burgers om het leven gekomen. Vele burgers, vrouwen kinderen hebben hun leven verloren in de aanvallen van de Turkse staat en gelieerde bendes.

Gisteren werd de wereld opgeschrikt door een massale aanval op Jindires in Afrin, waarbij een twintigtal burgers, waaronder 3 kinderen bruut gedood werden.

De demonstranten laten foto’s zien van de gruweldaden alsook affiches met teksten als “Stop de chemische wapens in Afrin”, “Stop de massamoorden in Afrin”en ” Laat Afrin niet alleen”. Op de grond branden kaarsjes bij enkele foto’s van omgekomen burgers.

De gevechten in Afrin gaan nog steeds door.