Jaysh Al-Thuwar trekt zich terug uit Raqqa en gaat naar Afrin

De officiële woordvoerder van Jaysh Al-Thuwar kondigde de terugtrekking van hun troepen  ten oosten van de Eufraat aan en gaan naar Afrin om zich bij het Verzet van de Eeuw aan te sluiten.

Ebu Amer Edlibi, officiële woordvoerder van Jaysh Al-Thuwar woordvoerder legde naast de commandant en strijders van Jaysh Al-Thuwar een verklaring af aan de pers in het centrum van Raqqa. Edlibi zei; “Mensen van Afrin en migranten van Shehba en Islib worden afgeslacht. We zullen onze mensen verdedigen. We zullen de YPG ondersteunen.”

Ebu Amer Edlibi zei dat ze drieduizend strijders in Raqqa hebben, en voegt toe; “We hebben een groot deel van de strijders naar Afrin gestuurd. Er is geen verschil tussen de ISIS in Raqqa en de ISIS in Afrin. We gaan naar Afrin om de mensen daar te redden van ISIS.”

Terwijl hij opmerkt dat burgers die zijn gemigreerd van Shehba en Iblib in Afrin worden afgeslacht voor de ogen van de hele wereld, zei Ebu Amer Edlibi; “We zullen onze mensen verdedigen. We zullen de YPG ondersteunen en vechten tegen het Turkse kolonialisme en de bendes.”

De officiële woordvoerder van Jaysh Al-Thuwar voegde eraan toe dat ze na het redden van Afrin naar Raqqa konden terugkeren.