Iraanse generaal: “Turkije is een indringer in Syrië”

De geestelijke leider van Iran, tevens militaire adviseur van Hamaney, Majoor generaal Yahya Rahim Safavi verklaarde dat Turkije met de invasie in Afrin de territoriale integriteit van Syrië binnenvalt.

De geestelijke leider van Iran en militaire adviseur van Hamaney, Majoor generaal Yahya Rahim Safavi woonde de Bijeenkomst van de Veteranen Commandanten Revolutionaire Garde bij in Iran Gulistan staat en sprak over de invasie in Afrin.

“Sinds de incidenten begonnen in Syrië, de VS, het zionistische regime, de EU, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië en Turkije hebben getracht om crisis in de regio te veroorzaken welke schadelijk is voor de infrastructuur en de territoriale integriteit van Syrië,” benadrukte Safavi en voegde eraan toe: “De VS heeft zich rechtstreeks in Syrië gevestigd, tegen het internationaal recht. Als een belangrijke regio van de wereld, werd West-Azië de regio waar regionale en mondiale krachten zich toespitsten op een geostrategische rivaliteit, en Syrië is een van de gebieden waar deze significante rivaliteit op gericht is.”

“Het is een invasie met betrekking tot het internationaal recht”

Terwijl hij sprak over de VS verklaarde Safavi dat ze hopen het Syrische leger en de volkseenheden ze uit het oosten van de Eufraat forceren om de territoriale integriteit van het land te behouden. Safavi zei: “In termen van internationaal recht zijn de VS en Turkije beiden Syrië binnengevallen en hebben ze de territoriale integriteit van dit land geschonden.”