77-jarige echtpaar: we zijn in Afrin geboren en grootgebracht en zullen hier ook sterven

De 77-jarige Menan Umer en zijn vrouw Ruqeya, die ondanks alle aanvallen door de Turkse staat en hun geallieerde terreurgroepen hebben geweigerd hun dorp te verlaten, zeggen: “We zijn in Afrin geboren en grootgebracht en zullen hier ook sterven.”

De binnenvallende Turkse staat en hun terreurgroeperingen afgeleid van Al Qaida vervolgen hun invasiepoging tegen Afrin en bombarderen intensief het Bilbilê-district en zijn dorpen.

De bombardementen zijn rechtstreeks gericht op woongebieden om burgers uit de regio te krijgen of te doden, en een van de dorpen die het doelwit van deze bomaanslagen zijn, is het dorp Qere Xol, gelegen in het Bilbilê-district. Er zijn 500 burgers die in het dorp wonen die ondanks alle barbaarse aanvallen met grote wil weigeren hun land te verlaten.

In het dorp zis het 77-jarige echtpaar Menan Umer en Ruqeya ondanks hun hoge leeftijd in verzet. Het oude stel zegt dat ze de rest van hun leven in het dorp willen doorbrengen en zeggen dat wat er ook gebeurt, ze hun dorp niet aan de indringers zullen overlaten.

Het oude echtpaar zegt: “We zijn in dit dorp geboren en getogen en we zullen hier sterven. We hebben herinneringen en geschiedenis op elke centimeter van het dorp. We zullen niet gewoon opstaan en vertrekken en ons dorp overlaten aan indringers.”