SDF verwerpt beweringen van Amnesty International

De Syrische Democratische Krachten (SDF) verwerpen de beweringen van Amnesty International dat hun troepen burgers bombardeerden in Azaz in Noord-Syrië.

Het advocatenkantoor van de Syrische Democratische Krachten (SDF) heeft een verklaring afgelegd over een rapport van Amnesty International waarin wordt beweerd dat SDF-eenheden woonwijken in Azaz hebben gebombardeerd.

In de verklaring wees SDF de beweringen van Amensty af en zei: “Alle beschuldigingen tegen onze troepen zijn onjuist. Onze troepen hebben nooit gericht op burgers en dat zullen ze nooit doen. Amnesty International baseerde haar rapport op een verklaring van een journalist en die journalist spreekt alleen over de mogelijkheid dat de raketten vanuit Afrin werden afgeschoten. Deze verklaring kan niet worden aanvaard als bewijs voor de beschuldigingen dat de raketten zijn afgevuurd door onze troepen.”

In de verklaring werd SDF-woordvoerder Redur Xelil geciteerd die Amnesty opriep om haar beweringen te ondersteunen met objectieve en wettelijke documenten en te stoppen met het opstellen van rapporten die propaganda zijn voor de barbaarse aanvallen van de Turkse staat.

SDF drong er bij Amnesty op aan  SDF-strijders, die worstelen om hun land te verdedigen, niet op hetzelfde niveau te evalueren als bendes die door Turkije worden gesteund.

“Onze troepen zullen op elk moment bewijzen dat ze nooit op burgers richten”, onderstreepte SDF.