KNK: Turkije blijft bloed vergieten in Afrin ondanks VN-resolutie

Op de 45e dag van aanvallen door het binnenvallende Turkse leger tegen Afrin werden veel burgers gedood in Jindirese.

Bloedbad in Jindires

Het binnenvallende Turkse leger blijft zich richten op woonwijken in Afrin. In de afgeklopen 45 dagen heeft het binnenvallende Turkse leger met zijn aanvallen meer dan 263 burgers gedood en heeft het vandaag opnieuw een massamoord gepleegd in het district Jindires. Volgens rapporten hebben de aanvallen van Turkse straaljagers geleid tot het martelaarschap van vele burgers en zijn er vele gewonden. Er is geen concrete informatie over de cijfers.

De resolutie  van de VN-Veiligheidsraad voor een 30 daags staakt-het-vuren in heel Syrië, heeft het Turkse leger en gelieerde islamitische terreur organisaties en bendes gesteund hun aanvallen te intensiveren. VN-mensenrechtenorganisaties, Amnesty International, Syrische en Koerdische humanitaire organisaties ontvangen dagelijks rapporten over burgerdoden en -gewonden in Afrin en beperkingen op burgerbewegingen als gevolg van de militaire operaties van Turkse- en terroristische islamitische bendes.

In een onlangs uitgebrachte verklaring betreurt Panos Moumtzis, regionaal humanitair coördinator voor de Syrië crisis, de huidige situatie in Afrin: “Ik blijf diep bezorgd over de veiligheid en bescherming van miljoenen burgers in Syrië, een week nadat de VN-Veiligheidsraad resolutie 2401heeft aangenomen, waarin wordt opgeroepen tot een maand wapenstilstand in het door oorlog geteisterde land. We blijven verontrustende berichten ontvangen van Afrin over burgerdoden en -verwondingen en beperkingen op burgerbewegingen als gevolg van aanhoudende Turkse militaire operaties. Degenen die het gebied proberen te ontvluchten worden gestopt bij de exitpunten door de lokale autoriteiten in Afrin, waardoor ze geen toegang krijgen tot veiliger gebieden. Tot op heden hebben naar schatting 5.000 mensen omringende dorpen en de stad Aleppo bereikt, terwijl tienduizenden mensen nu verondersteld worden te vluchten binnen Afrin “.

Volgens het Centrum voor Strategische Studies in Rojava (NRLS), functionarissen in het kanton Afrin en de Koerdische Rode Maan (Rode kruis): “Sinds het begin van de aanvallen op Afrin lagen de scholen in de regio constant onder vuur van het Turkse leger en zijn islamitische militaire milities “. Volgens schattingen zijn ongeveer 50.000 kinderen verstoken van hun recht op onderwijs, vanwege de aanvallen op Afrin .Onder de gebombardeerde scholen bevindt zich een school in het Rajo-district, die werd opgericht met financiering van het Kindernoodfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) “.

Als Afrin door het Turkse leger zal worden binnengevallen, gesteund door bendes van islamitische terreur, zal Erdogan de terreurgroepen in de Koerdische regio regelen: dit is een poging om een ​​nieuwe ISIS te vormen. Dit is een poging om ISIS nieuw leven in te blazen. Ondanks alle internationale afspraken en wetgeving, is hier sprake van staatsterreur. Ze vielen Afrin aan met gevechtsvliegtuigen, tanks, artillerie en zware wapens samen met Al Nusra, Al Qaeda en ISIS-bendes. Wat ISIS met dit land heeft gedaan, is exact wat er Erdogan nu doet in Afrin. Het is gevaarlijker dan ISIS-terreur.

Er worden 24 uur per dag gevechtsvliegtuigen gebruikt tegen burgers. Wat gaan we zeggen als we dit geen terreur noemen?

· We doen een beroep op de VN-Veiligheidsraad om krachtig op te komen voor de verdediging van resolutie 2401 en om het Turkse regime niet te onttrekken aan de verantwoordelijkheid voor zijn acties in de regio Afrin, Syrië.

· We benadrukken de noodzaak voor de internationale gemeenschap om het staakt-het-vuren van de VN-Veiligheidsraad af te dwingen en te zorgen voor humanitaire en medische hulp aan mensen in wanhopige nood, zowel in Afrin als in Ghouta.

· We benadrukken de noodzaak van de implementatie van een no-fly-zone boven de regio Afrin om het leven en de woonplaatsen van burgers, de civiele infrastructuur en belangrijke monumenten en culturele artefacten te behouden. We nodigen de internationale gemeenschap ook uit om te helpen bij de handhaving van deze No-Fly-Zone met vredestroepen of waarnemersdelegaties.

· We bevestigen onze verplichting aan het handhaven van de waarden van vrijheid, democratie, gelijkheid en gerechtigheid voor iedereen, evenals onze toewijding aan de uitroeiing van extremisme naast de wereldwijde coalitie tegen Daesh.