33 burgers gedood sinds VN-resolutie staakt-het-vuren – Afrin

Sinds de goedkeuring van de laatste VN-resolutie over een staakt-het-vuren in Syrië zijn 33 burgers gedood door Turkse aanvallen op Afrin.

Ancela Resho, covoorzitter van de Gezondheidsraad Afrin hield op zondag een persconferentie en kondigde aan dat 33 burgers zijn gedood door Turkse aanvallen op Afrin sinds de goedkeuring van de laatste VN-resolutie over een staakt-het-vuren in Syrië. Onder de gedode burgers zijn een kind en 15 vrouwen het slachtoffer.

Resho verklaarde dat sinds de aanvang van de invasie van Turkije op 20 januari een totaal van 212 burgers stierf in Afrin, Noord-Syrië. Het betreft 28 minderjarigen, 25 vrouwen en 159 mannen. Het aantal gewonde burgers is toegenomen tot 612, waaronder 76 minderjarigen, 82 vrouwen en 463 mannen.