“Internationale machten zijn verantwoordelijk voor de aanvallen op Afrin”

Lokale burgers die gewond raakten door Turkse aanvallen op het district Mabata in Afrin, verklaarden dat internationale machten verantwoordelijk zijn voor de aanvallen op burgers.

Mustefa Ehmed Ibrahim (60), Şêrazildîn Xelîl Silêman (48), Reşîd Hemîd Mûsa (29) en Seydo Şukrî Ebdo (65) raakten zaterdagochtend gewond als gevolg van de willekeurige bombardementen tegen het district Mabata in Afrin. De vier de burgers werden in het Avrin-ziekenhuis behandeld.

Seydo Şukrî Ebdo verklaarde: “Ik was gewoon thuis en ik hoorde gevechtsvliegtuigen. Kort daarop werden er bombardementen uitgevoerd.”

Mustefa Ehmed Ibrahim liep aan de overkant van de weg toen er in de buurt een bom gedropt werd. Hij verklaarde dat internationale machten en de internationale gemeenschap verantwoordelijk zijn voor de aanvallen op burgers in Afrin.