4 levend verbrand, 8 gedetineerd tijdens razzia in een dorp in Erzurum

Turkse strijdkrachten doodden 4 mensen en arresteerden 8 anderen in een dorp in Erzurum.

In het dorp Geventepe (Reşa Sebrî) in het Karayazı-district van Erzurum vielen Turkse staatseenheden vrijdagochtend een huis binnen met tal van gepantserde voertuigen en zetten een huis in brand terwijl er vier mensen in zaten. Nadat het huis met graafmachines was afgebroken, werden de lichamen van de vier mensen naar het openbare ziekenhuis van Karayazı gebracht.

Terwijl de belegering van het dorp na 24 uur eindigde, worden telefoonnetwerken nog steeds stilgelegd. Na de razzia verzamelden Turkse soldaten de dorpsbewoners en ondervroegen ze elke persoon. Na het verhoor werden de dorpelingen Yuvuz Oran, Ekrem Oran, Haydar Oran, Mehmet Emin Oran, Mensur Oran, Yıldız Oran, Nurettin Durmaz en Nayim Yilmaz in hechtenis genomen. Het is niet bekend waar ze naartoe zijn gebracht.

De  speciale operaties (JÖH) teams van de Gendarmerie omcirkelde na de brand het huis en doorzochten het puin. Vanuit een gepantserd voertuig van staatstroepen werd beeldmateriaal opgenomen waarop te zien is dat het huis in vlammen opgaat. Dit ging gepaard met onophoudelijke schoten van automatische wapens. Het beeldmateriaal werd gepubliceerd op sociale media-accounts die vermoedelijk beheerd worden door JÖH.